Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Muutoksen johtaminen – kriittinen menestystekijä transformaatiohankkeiden lopputuloksen kannalta

01.06.2023

Muutoksen johtaminen teknologiahankkeissa jää usein vähemmälle huomiolle. Monissa organisaatioissa ajatellaan, että koulutus ja viestintä juuri ennen käyttöönottoa riittävät muutoksen jalkauttamiseen. Tämä ei kuitenkaan johda toivottuun lopputulokseen ja hankkeen vaikuttavuustavoitteet jäävät saavuttamatta.

Yhteyshenkilöpäivillä mielenkiintoisia asiakaspuheenvuoroja ja ajankohtaisia asioita

23.05.2023

Tämänvuotisten talous- ja henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöpäivien studio pystytettiin ensimmäistä kertaa Palkeiden Pasilan toimitiloihin. Päivien aikana linjoilla oli lähes 1200 osallistujaa kuulemassa ajankohtaisia asioita talous- ja henkilöstöpalveluista.

Vastuullisuusraportointi vuodelta 2022

06.04.2023

Teemme Palkeissa Valtiokonttorin suosituksen mukaisen vuosittaisen vastuullisuusraportin.​ Ensimmäinen vastuullisuusraportti tehtiin vuodesta 2021. Vuoden 2022 raportoinnissa pystyimme jo näkemään postitivisia kehityssuuntia verrattuna vuoteen 2021.

Katsaus Palkeiden vuoteen 2022

22.03.2023

Vuosi 2022 oli parin edellisen vuoden tapaan poikkeuksellinen vuosi. Vuoteen mahtui muun muassa COVID-19-pandemiaa ja sen jälkeistä paluuta uuteen normaaliin sekä kansainvälisen maailmantilanteen muuttuminen ja sen vaikutukset toimintaan.

Ingrid Airaksinen-Pejak aloittaa talous ja hankinnat -yksikön johtajana

20.03.2023

Palkeiden talous ja hankinnat -yksikön johtajana aloittaa 11.4.2023 Ingrid Airaksinen-Pejak. Ingridillä on monipuolisesti taustaa sekä yksityisen että julkisen puolen tehtävistä ja hän odottaa jo innolla työskentelyä Palkeissa.

Hyvä, paha konflikti

24.02.2023

Ristiriitoja ja konflikteja on ollut aina työpaikoilla ja tulee olemaan aina kun kaksi tai useampi ihminen on koolla omine ajatuksineen, mielipiteineen ja haluineen. Ja hyvä näin! Aina konfliktit työpaikoilla eivät ole haitaksi, vaan ajattelutapojen erilaisuus on työyhteisöille tervettä ja tarpeellista, jotta asiat sekä prosessit voivat kehittyä.

Harrastusten pariin omalla työpaikalla

23.02.2023

Teemme Palkeissa hybridityötä ja etätyössä työtehtävät sujuvat yhtä hyvin kuin työpaikalla. Uudenlaiset työtavat tuovat joustavuutta arkeen, mutta toisinaan mielessä voi käydä, että olisi mukava tavata työkavereita enemmän. Palkeet haluaa edistää yhteisöllisyyttä työyhteisössä tarjoamalla toimitiloja oman henkilöstön käyttöön harrastuksiin vapaa-ajalla.

Transformaatiohankkeen toteutusvaihe vaatii resursseja, hyvää johtamista ja kokonaisuuden hallintaa

17.02.2023

Transformaatiohankkeen toteutusvaiheessa päästään vihdoin itse asiaan – toteuttamaan määriteltyä tavoitetilaa. Toteutuksen alkaessa hankkeen toimittaja ottaa usein vetovastuun teknisen toteutuksen edistämisestä. Tämä ei tarkoita, että hankkeen tilannut organisaatio voi vain katsella sivusta toteutuksen etenemistä. Pikemminkin päinvastoin, toteutusvaihe vaatii aktiivista hallintaa hankkeen tilanneen organisaation hankepäällikön toimesta, jotta eteneminen sovitussa aikataulussa voidaan varmistaa.

Hankejohtaja Kati Willman

Kati Willman tuo vahvistusta Palkeiden pilvipalveluihin siirtymisessä

01.02.2023

Valtion yhteisten talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmien nykyaikaisuus, toimintavarmuus ja jatkuvuuden hallinta turvataan siirtymällä yhä enemmän pilviteknologiaan perustuviin ratkaisuihin vuoteen 2030 mennessä. Pilvipalveluihin siirtyminen on osa Palkeiden strategiaa ja tavoitteena on tehdä siirtyminen vaiheittain ja yhdessä asiakkaiden kanssa. Palkeiden pilvisiirtymän määräaikaisena hankejohtajana aloitti 1.2.2023 Kati Willman.

Matkustusprosessin toimintatapojen kehittämisprojekti alkaa

20.01.2023

Virkamatkustaminen lisääntyi viime vuonna merkittävästi ylittäen koronaa edeltävät matkustusmäärät. Matkustamismäärien kasvu aiheutti ennakoimatonta ruuhkaa matka- ja kululaskujen käsittelyssä. Samalla tulivat hyvin näkyville valtion virkamatkustamisen haasteet, jotka johtuvat epäyhtenäisistä toimintatavoista ja ohjeistuksista.

Henkilöstötutkimusjärjestelmän (VMBaro) toimittajaksi on valittu Sofigate Oy

13.01.2023

Henkilöstötutkimuksen uudistamisprojektin järjestelmähankinta on nyt saatu päätökseen. Uuden ratkaisun toimittaa Sofigate Oy.

Miten suhtaudun muutokseen - onko oikeaa tapaa kohdata muutos?

09.12.2022

Muutos kuuluu varsin kiinteänä osana nykyajan työelämää. Ja kaikkien ympärillä myllertävien muutoksien keskellä on vain pärjättävä ja pysyttävä mukaan vauhdissa. Yleensä muutos ei ole helppo asia. Ihminen kun tuppaa pitäytymään tutussa ja pitämään kiinni siitä minkä jo osaa ja tietää.