Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Vuoroin vieraissa: Robotiikasta vaihdetaan kokemuksia norjalaisten kanssa

03.02.2020

Lin Foss Geirmo Norjan palvelukeskuksesta (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) on ollut Palkeissa vaihdossa perehtymässä robotiikkaan noin kolmen kuukauden ajan. Lin arvioi, että suomalaiset ovat norjalaisia virkaveljiä edellä robotiikassa. Puhelinsovellukset heillä puolestaan otettiin nopeammin ja laajemmin käyttöön kuin Suomessa. Yhdellä ja samalla sovelluksella voit tehdä matkalaskun, leimata, hakea lomaa tai korottaa omaehtoisesti veroprosenttiasi.

Valtionhallinnon tiedolla johtamisen kehittäminen on saanut hyvän startin

30.01.2020

Palkeet on ollut mukana Tietokiri-hankkeessa, jonka tavoitteena on tiedolla johtamisen kulttuurin vahvistaminen valtionhallinnossa. Torstaina 23.1 Tietokiristä maratoniksi -seminaarissa Säätytalolla keskusteltiin kahden vuoden aikana saavutetuista tuloksista sekä tiedolla johtamisen tulevaisuudesta.

Mentorointi maksaa vaivan!

27.01.2020

Aikuisten ohjaus on lisääntynyt 2000-luvulla voimakkaasti, vaikkakin sen muodot ovat vielä melko hajanaisia. Yksi työelämäohjauksen alue on mentorointi, joka on tavoitteellinen keino oman työn ja ammatillisen osaamisen kehittämiseen.

Keskitetty asiakaspalvelu on ensikontakti asiakkaillemme

20.01.2020

Keskitetyn asiakaspalvelun tavoitteena on tarjota asiakkaille asiakaspalvelua nopeasti ja silloin kun heillä on siihen tarve. Asiakaspalvelussa hoidetaan keskimäärin 1500 puhelua, 470 chat- ja 2350 palvelupyyntöä kuukaudessa.

Tulorekisterin rooli tulotietojen jakajana vahvistuu ja työntekijän asiointi helpottuu

16.01.2020

Työntekijän asiointi eri viranomaisten kanssa ja erilaisten etuuksien hakemisessa helpottuu, kun tulorekisterin reaaliaikaisia palkkatietoja hyödynnetään tämän vuoden alusta yhä useammalla taholla.

Palkeet mukana valtion laskujenvälitys- ja maksuliikepalveluiden käyttöönotossa

18.12.2019

Valtion laskujenvälitys- ja maksuliikepalvelujen uusien sopimusten käyttöönottoprojektit ovat alkaneet. Palkeet on mukana Valtiokonttorin vetämissä projekteissa ja vastaa tarvittavista muutoksista asiakkaille tuotettaviin palveluihin ja Palkeiden vastuulla oleviin tietojärjestelmiin.

Toimitusjohtaja Tuija Kuivalainen

Tuija Kuivalainen Palkeiden toimitusjohtajaksi

13.12.2019

Valtiovarainministeriö on nimittänyt Palkeiden toimitusjohtajan virkaan kauppatieteiden maisteri Tuija Kuivalaisen. Kuivalainen aloittaa viiden vuoden määräaikaisessa virassa maaliskuun alussa.

Paperit bittitaivaaseen – Palkeet siirtyy sähköiseen arkistointiin!

21.11.2019

Nyt se on vihdoin totta, Palkeet on saanut Kansallisarkiston päätöksen myös pysyvien asiakirjojen säilyttämisestä pelkästään sähköisessä muodossa 1.1.2017 alkaen.

Into pinkeenä töissä

21.11.2019

Minulla on ilo saada toimia esimiehenä työhönsä motivoituneessa palvelutiimissä, jossa koetaan vahvaa työn imua. Työn imu näkyy siinä, että tiimiläisten välillä vallitsee luottamus ja erilaisia mielipiteitä arvostetaan ja kuunnellaan. Työn imu tulee esille myös tiimin itseohjautuvuudessa ja muodollisen työroolin ylittävässä toiminnassa.

Data-analytiikasta avaimia johtamiseen

14.11.2019

Viraston johtamisessa yksi merkittävimmistä kokonaisuuksista on henkilöstöresurssien arviointi. Tämä on yksi tapauksista, joissa päätöksenteon tueksi voidaan tuottaa arvokasta tietoa data-analytiikan avulla.

Kieku-järjestelmän julkaisuaikataulu uudistuu ensi vuonna

13.11.2019

Kiekun julkaisuaikataulu uudistuu osana syyskuun alussa voimaan tullutta Palkeiden ja CGI:n välistä ylläpito- ja tukipalvelusopimusta. Uuden sopimuksen myötä keskitytään Kiekun kehittämisen suunnitteluun vuositasolla etupainotteisesti. Näin kehittämisestä saadaan läpinäkyvää ja suunnitelmallista.

HAUS kehittämiskeskus Oy Palkeiden asiakkaaksi

11.11.2019

Palkeiden asiakaskunta laajenee, kun HAUS kehittämiskeskus Oy aloittaa asiakkaana 1.1.2020.