Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Luottamusta ja joustavia työmuotoja – hybridityön tavoitteena on sujuvoittaa palvelujen tuottamista ja palkeetlaisten arkea

28.09.2022

Syyskuun alusta etätyökäytäntömme muuttuivat entistä joustavammiksi. Pitkä poikkeusaika ja aiempi etätyöskentely on osoittanut, että työmme sujuvat hyvin myös etänä. Koronan aikaan laajassa etätyössä työtyytyväisyytemme kokonaistulos nousi, lähiesimiestyö sai edelleen erittäin hyvän arvosanan ja myös asiakastyytyväisyys on pysynyt hyvällä tasolla. 

Asiakkuuspäällikkö Petri Mäkynen: Innolla kohti yhteistä tulevaisuutta Puolustusvoimien kanssa

10.08.2022

"Puolustusvoimien asiakkuudessa on menossa merkittävä murroskohta. Olemme siirtyneet – ja siirtymässä yhä yhtenäisempiin valtionhallinnon palveluihin ja järjestelmiin myös Puolustusvoimien osalta." Näin summaa nykytilannetta 12 vuotta Palkeissa Puolustusvoimien asiakkuuspäällikkönä toiminut asiakkuus- ja hankepäällikkö Petri Mäkynen.

ePalkkio ja matka -palvelu tuo sujuvuutta palkkio- ja matkalaskuihin

21.06.2022

Olemme kevään aikana pilotoineet ePalkkio ja matka -palvelua neljän asiakkaan kanssa: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Onnettomuustutkintakeskus, Pelastusopisto ja Tuomioistuinvirasto. Pilotointi päättyy juhannusviikolla ja uuden toimintamallin käyttöönotot alkavat syksyn 2022 aikana. Uusi sähköinen ja osittain automatisoitu palveluprosessi on tarkoitettu ulkopuolisten palkkionsaajien ja matkustajien laskujen käsittelyyn.

Syksyn 2022 koulutuskalenteri on julkaistu

01.06.2022

Ensi syksyn koulutuskalenteri on ilmestynyt! Tarjoamme monipuolisesti koulutusta järjestelmien käytön tueksi asiakkaillemme: palkansaajille, esihenkilöille ja ammattikäyttäjille. Koulutuksemme ovat osallistujille maksuttomia.

Automaatiosta Ä-studioon – Talous- ja henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöpäivillä laaja kattaus ajankohtaista asiaa

31.05.2022

Talous- ja henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöpäiviä vietettiin tänä vuonna 18. ja 19. toukokuuta. Virtuaalisiin tilaisuuksiin osallistui linjojen päässä noin 500 henkilöä molempina päivinä. Tilaisuuksissa kuultiin paljon ajankohtaista tietoa Palkeiden palveluista, uusista projekteista sekä koko valtionhallintoa koskettavista uudistuksista.

Osaavaan tulossa mahdollisuus koulutusten hallinnointiin

25.05.2022

Vuonna 2021 toteutimme Osaavaa käyttäville asiakkaille tarvekartoituksen koulutusten hallinnan työvälineestä. Sen pohjalta selvitämme koulutusten hallinnan työvälineen hankintaa osaksi Osaavan kokonaisuutta.

Palkeiden vuoden 2021 vastuullisuusraportti on julkaistu

10.05.2022

Olemme julkaisseet vastuullisuusraporttimme vuodelta 2021. Raportin kehyksenä on Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) kestävän kehityksen toimintaohjelma ja se noudattaa Valtiokonttorin antamaa ohjeistusta vastuullisuusraportoinnista julkishallinnon organisaatioille. Vuoden 2021 raporttiin olemme valinneet kaksi toimintamme kannalta keskeisintä painopistettä YK:n kestävän kehityksen tavoitteista: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua sekä kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys.

Suunnitelmallisempaa tekemistä ja uuden oppimista ketterien menetelmien avulla

05.05.2022

Palkeissa otettiin käyttöön scrum-kummitoiminta vuoden 2020 lopulla. Kummitoiminta perustuu ketterään toimintamalliin, jossa tiimi työskentelee yhdessä oppien ja muutoksiin reagoiden, sekä kehittää omaa toimintaansa jatkuvasti. Toiminnan tavoitteena on lisätä työympäristöön ketteryyttä ja kokeilukulttuuria. Onkin aika katsoa, mitä Palkeiden ketterille tiimeille kuuluu nyt.

Palkeet toteuttaa valtion taloushallinnon kehittämishankkeen

21.04.2022

Palkeet on sopinut yhteistyöstä Fujitsu Finlandin kanssa taloushallinnon kehittämishankkeessa, joka tähtää kokonaisvaltaiseen muutokseen uuden S/4HANA-teknologian avulla ja toimintatapoja kehittämällä.

Tietoturvapäällikkö Toni Kirjalainen: Tietoturva mukaan jo suunnitteluvaiheessa

04.04.2022

Palkeiden Tietoturva ja tietosuoja -ryhmä sai täydennystä helmikuussa, kun tietoturvapäällikkö Toni Kirjalainen aloitti työt Mikkelissä. Hän on taustansa takia perehtynyt tietoturvaan hyvin monipuolisesti, turvatuotteista ja -konsultoinnista pilviteknologioihin. Tonin ensimmäisiin tehtäviin on kuulunut mm. uudistettavan valtion henkilöstötutkimuksen (VMBaro) tietoturvavaatimusten määrittely.

Tekoälyn käsittelemien ostolaskujen määrä kasvaa

31.03.2022

Ostolaskujen tiliöinti tekoälyä (AI) hyödyntäen -projekti saatiin päätökseen, kun viimeinen käyttöönottoerä siirrettiin tuotantoon 22.3. Tekoäly on tähän mennessä luonut ennusteen jo yli 32 000 laskulle, ja ennuste on mennyt oikein kaikkien seurantakohteiden osalta noin 33 %:lla laskuista.

Vuoden 2021 seurantatiedot julkaistu - Katso, miltä Palkeiden vuosi näytti

24.03.2022

Vuosi 2021 oli edeltäjänsä tapaan poikkeuksellinen, ja sitä leimasivat COVID-19-pandemian aiheuttamat tilanteet sekä laaja etätyö. Pandemiasta huolimatta onnistuimme tuottamaan laadukkaita palveluja ja ottamaan uusiakin käyttöön yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.