Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Johdon raportointipalvelun kehittäminen alkaa yhteistyössä asiakkaiden kanssa

25.01.2021

Tiedolla johtaminen vaatii analysoitua tietoa ja dataa osaksi päätöksentekoprosessia. Tiedolla johtamisen tarve on tunnistettu laajasti niin Palkeissa kuin asiakasvirastoissakin, ja siksi haluamme Palkeissa lähteä vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja toiveisiin johdon raportoinnin kehittämiseksi.

Näin lähetät muutosverokortin vuodelle 2021

23.12.2020

Sait OmaVeroon tai postitse verokortin vuodelle 2021. Uudet verokortit ovat voimassa 1.2.2021 alkaen ja tiedot saadaan Palkeisiin suoraan verottajalta. Tammikuussa 2021 ennakonpidätys huomioidaan joulukuussa 2020 voimassa olleen veroprosentin mukaan ja tulorajalaskenta alkaa nollasta.

Valtion maksuliikepalveluissa siirryttiin kahden välittäjäpankin toimintamalliin

18.12.2020

Valtion maksuliikepalveluissa siirryttiin 1.12.2020 kahden välittäjäpankin toimintamalliin. Maksuliikepalveluita tuottavat Danske ja Nordea. Aikaisempi päävälittäjäpankki Osuuspankki siirtyi huoltovarmuuspankiksi.

Pohjoismaiset palvelukeskukset koolla pohtimassa tulevaisuutta

15.12.2020

Pohjoismaiset palvelukeskukset kokoontuivat joulukuussa virtuaalitapahtumaan keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja tulevaisuudennäkymistä. Valtionhallinnon palvelukeskusten johtajat Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista ja Suomesta ovat jo seitsemän vuoden ajan kokoontuneet säännöllisesti kehittämään toimintaansa ja keskustelemaan ajankohtaisista teemoista.

Palkeiden asiakasneuvottelukunnan kokoonpano ja rooli uudistuvat

14.12.2020

Palkeiden asiakasneuvottelukunnan kokoonpano uudistuu vuoden 2021 alusta. Osana Palkeiden strategian Asiakas toiminnan keskiössä -painopistettä sekä asiakasneuvottelukunnan jäseniltä kerätyn palautteen perusteella myös asiakasneuvottelukunta on uuden edessä. Muutosten myötä asiakasneuvottelukunnan jäsenillä on aiempaa enemmän vaikuttamismahdollisuuksia ja aktiivisempi rooli neuvottelukunnan työskentelyssä.

Asiakasryhmästä näkemystä valtion rekrytointikokonaisuuden uudistamiseen

24.11.2020

Valtion rekrytointikokonaisuuden uudistamisessa Palkeiden asiakkailla on ollut suuri rooli kautta linjan. Asiakkaiden näkemyksiä ja tarpeita on kuunneltu projektin alusta lähtien.

Hae meille harjoitteluun!

16.11.2020

Haku harjoittelupaikkoihin on alkanut! Etsimme ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoita 21 harjoittelupaikkaan vuodelle 2021. Kaikki harjoittelupaikat löydät Valtiolle.fi-palvelusta.

Valtion toiminnan, talouden ja hallinnon tiedot kootaan yhteiselle Tietokiri-alustalle

11.11.2020

Valtionhallinnolle kootaan yhteinen tietoalusta palvelemaan analysointi- ja raportointipalvelua. Yhteisellä tietoalustalla käsitellään valtion toiminnan, talouden ja hallinnon tietoja.

Siis saako sinne soittaa?

11.11.2020

Tässä kuussa tulee 6 vuotta täyteen Palkeissa – juhlapäivä! Ennen Palkeita työskentelin 7 vuotta yliopistojen palvelukeskus Certiassa, joten palvelukeskuskokemusta on kertynyt sen verran, että jos ei ihan muistelmateosta vielä kannata kirjoitella, niin muistella ainakin voi.

Kevään 2021 koulutuskalenteri on julkaistu

06.11.2020

Ensi kevään asiakasvirastojen koulutuskalenteri on ilmestynyt. Tarjolla on jälleen laaja valikoima koulutuksia työntekijöille, yhteyshenkilöille ja ammattikäyttäjille.

Valtion yhteisten talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden kehittämisen tiekartta vuosille 2021–2026 on valmistunut

27.10.2020

Palkeet on yhteistyössä Valtiokonttorin ja valtiovarainministeriön kanssa valmistellut valtion yhteisten talous- ja henkilöstöhallinnon ratkaisujen kehittämisen painopisteet vuosille 2021- 2026. Tiekartassa huomioidaan valtion talous- ja henkilöstöhallinnon ja hankintatoimen strategiset linjaukset ja sen toimeenpano tapahtuu Palkeiden hyväksytyn kehityssalkun sekä Valtiokonttorin tai valtiovarainministeriön omistamien projektien kautta.

Kuin savolainen työnteko – aloittamista vaille valamista

14.10.2020

Jokainen varmasti tunnistaa kollegan tai tiimin, joka kyllä innostuu, suunnittelee ja kehittää mutta kun pitäisi alkaa tekemään, niin kummasti into laantuu ja porukka katoaa idean ympäriltä. Motivaatio on innostuksen tila ja volitio on toimeenpanon taito.