Siirry sisältöön

Hallitus puolsi kuutta uutta digitalisaatiohanketta – mukana Palkeiden ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen

15.02.2016


Tavoitteena on tuottaa hallinnon tukipalveluja entistä tehokkaammin, laadukkaammin ja monipuolisemmin.

- Kehitys tällä alalla on nopeaa ja Palkeet haluaa olla edelläkävijä julkisen hallinnon palveluratkaisuissa, Palkeiden kehitysjohtaja Helena Lappalainen sanoo.

Toimintatapojen uudistamisen ministerityöryhmä puolsi Palkeiden talous- ja henkilöstöhallinnon prosessien automatisointihanketta yhdessä viiden muun hankkeen kanssa. Hankkeet pohjautuvat ehdotuksiin, joita kerättiin kesällä 2015 pääministeri Sipilän ja ministeri Vehviläisen käynnistämässä digihaasteessa. Haasteeseen tuli yli 250 vastausta.

- Etenemme nyt 2020-luvun palvelukeskusmallin kehittämisessä. Valtionhallinnon yhtenäisen Kieku-tietojärjestelmän käyttöönoton myötä tiedon käsittelyn digitalisointiin ja automatisaatioon on avautunut hyvät mahdollisuudet.

Ohjelmistorobotti käsittelee sähköistä tietoaineistoa: vertaa, tarkastaa tai etsii tietoa. Tehokkuuden lisäksi ohjelmistoroboteilla voidaan vähentää virheitä ja parantaa laatua. Tehostamalla tiedon käsittelyä vapautetaan aikaa mm. uusien palvelujen kehittämiseen ja asiakastyöhön.

- Oleellista onkin ymmärtää se kokonaisvaltainen muutos, jonka digitalisaatio tuo tietotyöhön. Palkeet haluaa toimia aktiivisesti verkostoissa ja hankkeissa, joissa tätä muutosta hyödynnetään valtionhallinnon uudistamiseksi, Lappalainen sanoo. 

Lisätietoja:
kehitysjohtaja Helena Lappalainen, puh. 040 567 7558
toimitusjohtaja Pirjo Pöyhiä, puh. 040 558 4302