Siirry sisältöön

Kuuden vuoden kehitystyölle tunnustusta

01.09.2016

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksessa, Palkeissa, on jo kuuden vuoden ajan tehty järjestelmällistä kehittämistyötä.

- Laadun varmistaminen toimintaa jatkuvasti kehittämällä on ollut meille alusta asti itsestäänselvyys. Tavoitteenamme on edelleen kehittää parempia palveluja ja uudistaa yhteistyötä asiakkaiden kanssa, kertoo Palkeiden toimitusjohtaja Pirjo Pöyhiä.

Osana systemaattista kehittämistä Palkeet teetti tänä vuonna ensimmäisen kerran Laatukeskuksella kattavan ulkoisen arvioinnin toiminnastaan. Recognised for Excellence -arviointi perustuu eurooppalaiseen EFQM-arviointimalliinmallin. Taloudellisten tulosten ohella mallissa huomioidaan myös henkilöstö-, yhteiskunnalliset- ja asiakastulokset.

Palkintona neljä tähteä

Arvioinnin tuloksena Palkeille myönnettiin Recognised for Excellence -tunnustus neljällä tähdellä. Palkeiden saavuttama pistetaso, 400−449 pistettä, on selkeästi parempi kuin yleensä arviointiin ensimmäistä kertaa osallistuvilla organisaatioilla.

- Hyvä tulos ei ole sattumaa vaan pitkäjänteisen ja määrätietoisen kehittämisen tulosta. Keskimäärin ensikertalaiset yltävät arvioinnissa 250−300 pisteen tasoon, pääarvioitsija Dick Blom toteaa. 

Palkeiden vahvuuksiksi arvioijat nostivat kokonaistaloudellisuuden tavoittelun, selkeän strategian digitalisaation hyödyntämiseksi sekä henkilöstön osallistumisen kehittämiseen. Arviointi tehtiin maalis-kesäkuussa ja se koostui kirjallisen aineiston tarkastelusta, arviointityöpajasta sekä haastatteluista, jotka kattoivat suuren osan Palkeiden henkilöstöä.