Siirry sisältöön

Löysitkö etsimäsi? Vastaa kyselyyn

Auta meitä parantamaan verkkosivujamme vastaamalla kyselyyn. Kiitos!

Kyselyyn

Kyselyyn

Mitä ensimmäiset kokemukset ovat opettaneet Tulorekisteristä?

29.04.2019

Tulorekisteri-ilmoittaminen on ollut käytössä vuoden alusta alkaen. Tämä tarkoitti suurta muutosta aiemmin totuttuihin kuvioihin ansioiden ja palvelussuhdetietojen ilmoittamisessa. Mikään iso uudistus on harvoin ihan valmis lanseeraushetkellä, näin on tulorekisterin kohdallakin.

Tulorekisterin käyttöönotto on ollut mittava ponnistus Palkeissa viime syksynä ja nyt alkuvuonna. Järjestelmistä aiheutuneet virhetilanteet ovat aiheuttaneet selvittelyitä ennen kuin ilmoitukset on saatu tehtyä.

"Tulorekisteri on aiheuttanut huomattavasti lisätyötä alkuvuonna ja korjauksia tehdään edelleen. Tuottavuuden kasvua joudutaan odottamaan ennakoitua kauemmin ja kustannusvaikutuksia seurataan tarkasti", toteaa projektipäällikkö Jukka Ihanus.

Kevät jatkuu kiireisenä, sillä menee vielä hetken aikaa ennen kuin kaikki yksityiskohdat on saatu ratkaistua kaikkien kannalta toimivalla tavalla.

Uusia päivityksiä

Tulorekisteri on tarkentanut ilmoittamiseen liittyvää ohjeistusta muun muassa seuraavista aiheista: Työntekijän palkitseminen, luontoisedut ja kustannusten korvaukset sekä vakuuttamiseen liittyvät tiedot. Uusia päivityksiä on tulossa keväälle 2019 muun muassa tietojen korjaamisesta, kansainvälisistä työskentelytilanteista ja poissaolotiedoista.