Siirry sisältöön

Opiskelijoiden ja julkishallinnon toimijoiden yhteistyönä uusia luovia digiratkaisuja

02.11.2017

Kuva: Katariina Kemppainen

Hackathon yhdistää eri alojen opiskelijoita, joiden muodostamat ryhmät kehittelevät uusia palveluja, tuotteita ja ratkaisuja. Tapahtuma järjestetään tänä syksynä jo kolmatta kertaa ja ratkottavat haasteet liittyvät pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluihin, puolustusvoimien koulutukseen sekä Palkeiden asiakaspalveluun ja tiedolla johtamiseen. Palkeilla on myös oma Pro-tiimi, joka kilpailee opiskelijoiden rinnalla. Kilpailun tulokset julkistetaan joulukuussa.


Mikä #pshack100?
Aalto-yliopiston ja Accenturen järjestämän kurssin tavoitteena on Suomen julkisen hallinnon digitalisaation kiihdyttäminen. Opiskelijat perehtyvät palvelumuotoiluun ja prosessien suunnitteluun ja valmentajina toimivat niin yliopiston opettajat, Accenturen konsultit, Fjordin palvelumuotoilijat kuin julkisen sektorin organisaatioiden edustajat. Kurssi on yksi Aalto-yliopiston Suomi100-juhlavuoden hankkeista.

Kuvassa HAID-tiimi esittelemässä omaa ratkaisuaan, joka etsisi projekteihin parhaiten soveltuvat tiimiläiset. Toteutusta ideoitiin ja työstettiin tiiviisti kahden päivän aikana, jolloin ryhmä myös koodasi ratkaisua. Kuva Katariina Kemppainen.