Siirry sisältöön

Osaava, osaamisen hallinnan palvelun kehittäminen etenee

08.11.2018

Valtionhallinnon yhteistä Kieku-ratkaisua täydennetään osaamisen hallinnan palveluilla ja niitä tukevalla uudella järjestelmällä. Osaava-palvelu perustuu pilvipalveluna toimivaan SAP SuccessFactors -valmisohjelmistoon. Osaava-palvelun ensimmäisiä osa-alueita ovat ura- ja kehittämissuunnittelu sekä tavoitteiden johtaminen, joka sisältää mm. tavoite- ja kehityskeskustelut, esimiesten 360-arvioinnin. Osaamisen hallinnan palvelua kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Palvelusta on tehty ensimmäinen luonnos, jota käydään läpi yhdessä asiakkaiden, Palkeiden ja järjestelmätoimittajan kanssa ja sitä edelleen kehitetään saatujen palautteiden pohjalta.

Osaava (SAP SuccessFactors) otetaan käyttöön osaksi Kiekua. Tavoitteena on saada yhtenäiset työkalut, tietovirrat ja yhtenäinen raportointidata. Muutos tukee Kiekun kokonaisarkkitehtuuria sekä tehostaa hallinnollista työtä sen kautta, että organisaatiotiedot ovat jatkuvasti osaamisen hallinnan työkaluissa ajan tasalla ilman erillisiä toimenpiteitä.

Palvelu otetaan käyttöön kirjanpitoyksiköissä porrastetusti, käyttöönotot on jaettu 1-, 2- ja 3-ryhmiin. Ensimmäinen ryhmä (23 virastoa) ottaa Osaavan käyttöön vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana. Toisen ryhmän, johon ilmoittautuneita on jo lähes 20 virastoa, käyttöönottoprojekti alkaa ensi vuonna ja virastoille tiedotetaan etenemisestä tarkemmin lähiviikkoina. Kolmannessa ryhmässä ovat turvasektorin virastot, joiden mahdollinen käyttöönotto tarkentuu kevään 2019 aikana.