Siirry sisältöön

Palkeet hankkii ohjelmistorobotiikan ratkaisun OpusCapitalta

28.09.2016

 

Hankinnan myötä käynnistyy yksi Suomen ensimmäisistä julkisen sektorin ohjelmistorobotiikan hankkeista. Palkeiden ohjelmistorobotiikkaprojekti on osa valtioneuvoston digitalisoinnin kärkihanketta.

− Ohjelmistorobotiikkaa otetaan parhaillaan käyttöön nopeasti kehittyvällä toimialallamme. Katsomme, että on järkevää hyödyntää ripeästi sen mahdollisuuksia myös julkisella sektorilla, missä haetaan keinoja tuottavuuden kasvattamiseen, kertoo kehitysjohtaja Helena Lappalainen Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta. 

Palkeet on merkittävä valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva palveluntarjoaja, joka tuottaa talous- ja henkilöstöpalveluja valtionhallinnon virastoille, laitoksille ja rahastoille.

− Aloitamme ohjelmistorobotiikan hyödyntämisen tehtävistä, joissa se tuo nopeimmin asiakkaillemme hyötyä kustannusten alentumisen ja laadun paranemisen muodossa. Käyttöönottovaiheen jälkeen laajennamme muihin prosessivaiheisiin ja tehtäviin, joita esiselvityksessä määrittelimme 64 kappaletta.

Julkisena hankintana toteutetun kilpailutuksen päätösvaiheessa arvioitiin RPA-välineen käytettävyyttä. Sen aikana todettiin robotisoitujen tehtävien tehostavan huomattavasti tiedon käsittelyä. Toimitusprojekti käynnistyy lokakuussa 2016, ja vuoden 2017 aikana laajennetaan edelleen ohjelmistorobotiikan käyttöönottoa Palkeiden tuotannossa.

Ohjelmistorobotiikkahankinta sisältää RPA-ratkaisun lisensseineen, toimitusprojektin sekä ratkaisun koulutus-, tuki-, ylläpito- ja asiantuntijapalvelut. Hankinnan arvo on noin 2 miljoonaa euroa vuosille 2016−2020.

Suomalaisella OpusCapitalla on laaja kokemus ohjelmistorobotiikan käyttöönotosta erilaisissa organisaatioissa.

− Ohjelmistorobotiikassa piilee valtavaa potentiaalia suomalaisille yrityksille ja organisaatioille. Omien kokemustemme mukaan investoinnit RPA-ratkaisuihin maksavat itsensä yleensä noin puolessa vuodessa takaisin. Toiminnot tehostuvat ja asiantuntijoiden aikaa vapautuu monimutkaisempiin tehtäviin ja asiakaspalveluun, kertoo OpusCapitan toimitusjohtaja Patrik Sallner.


Lisätietoja:

Palkeet
Helena Lappalainen, kehitysjohtaja,
p. 040 567 7558

OpusCapita
Pellervo Hämäläinen, viestintäpäällikkö,
p. 040 674 5257