Siirry sisältöön

Palkeiden tuloksentekokyky ja prosessit vakuuttivat Suomen Pankin

21.10.2019

”Olemme saaneet sparrata Palkeiden kanssa prosessejamme sekä saaneet hyviä ehdotuksia niiden selkeyttämiseen. Prosessejamme ei ole aikaisemmin tarkasteltu tällä tasolla, ja nyt on hyvä aika käydä ne läpi. Palkeiden palveluasiantuntija Arja Erosella on ollut tässä tärkeä rooli prosessinen suoraviivaistamisessa ja työtehtävien siirrossa meiltä. Tässä meillä on hyvä mahdollisuus tuottavuusloikkaan” jatkaa Hannu.

Palvelujen ostaminen Palkeilta ei ole Suomen Pankille ensimmäisiä ulkoistuksia. Nyt merkittävä palveluhankinta oli helppo tehdä, kun se voitiin tehdä suoraan ilman kilpailutusta Palkeiden asetuksen mukaan. Tällä hetkellä Suomen Pankki ostaa Palkeilta matkahallinnon, ostolaskujen käsittelyn ja myyntilaskutuksen palveluja Sekä Suomen Pankin että Finanssivalvonnan tarpeisiin.

Käytössä on pääasiassa asiakkaan omat järjestelmät, joita Palkeiden henkilöt käyttävät etäyhteydellä. Myyntilaskutuksessa käytetään Palkeiden Procountor-järjestelmää. Keskuspankin maksuliike hoidetaan pankista omin voimin, koska se on Suomen Pankin ydintoiminto. Suomen Pankki siis hoitaa pankkien väliset maksut ja tarjoaa monenlaisia keskuspankkipalveluja kotimaisille rahoitusmarkkinaosapuolille.

Vierailu Hämeenlinnassa syvensi yhteistyötä
Yhteistyötapaamiset on yleensä hoidettu Skypen välityksellä, mutta lokakuun alussa Suomen Pankin yhteyshenkilöt vierailivat Palkeiden Hämeenlinnan toimipaikassa. ”Yhteistyömme on aina ollut mutkatonta, mutta oli mukava tavata Palkeiden asiantuntijoita kasvokkain ja ajan kanssa”, toteaa Hannu. Päivän aikana sekä pidettiin yhteistyökokouksia että tutustuttiin laajemmin Palkeiden tarjoamiin palveluihin ja käynnissä oleviin projekteihin. Parhaillaan on käynnissä projekti M2-matkahallintajärjestelmän käyttöönotosta ja laskujenkäsittelyn maksuliikenteen palveluista sekä selvitetään mahdollisuuksia ottaa Handi-palvelu käyttöön.

”Oli mielenkiintoista kuulla muun muassa Palkeiden tekoälyprojektista sekä henkilöstöhallinnon uusista palveluista. Uskon, että yhteistyö jatkuu yhtä avoimena ja hedelmällisenä kuin tähänkin asti”, sanoo Hannu lopuksi.

Kuvassa Suomen Pankin ja Palkeiden edustajat Hämeen keskiaikainen linna taustalla.Vuonna 1811 perustettu Suomen Pankki on maailman neljänneksi vanhin toiminnassa oleva keskuspankki. Suomen Pankissa työskentelee noin 360 henkeä. Lisäksi Finanssivalvonta, jossa työskentelee noin 230 henkeä, on hallinnollisesti sijoitettu Suomen Pankin yhteyteen mutta toimii itsenäisenä organisaationa.