Siirry sisältöön

Siirry e-laskuun ja voit lomailla rauhassa

24.05.2017

Haluatko varmistaa etteivät laskut huku postipinoon lomalla? E-laskut tulevat suoraan verkkopankkiin, ne eivät pääse katoamaan kuten paperilaskut ja voit maksaa ne verkkopankissasi milloin haluat – ilman viitenumeroiden naputtelua. Kätevää ja turvallista.

Valtion virastot haluavat lähettää kansalaisille ja omalle henkilöstölleen entistä useammin verkkolaskun perinteisen paperilaskun sijasta. Yritykset ovat voineet valita e-laskun valtion virastoilta jo aiemmin. Nyt valtaosalla virastoista on valmius lähettää verkkolaskuja myös kuluttajille. Kuluttajia houkuttelee verkkolaskun käsittelyn helppous. Lisäksi e-laskuun siirtyminen tarkoittaa säästöä valtiolle. Kun laskuista lähtee 30 % e-laskuina, säästämme laskujen lähetyskuluina noin puoli miljoonaa euroa.
 
E-lasku on myös ekoteko: verkkolasku on neljä kertaa ilmastoystävällisempi kuin paperilasku. Virkamiehiä kannustetaankin ottamaan vastaan laskut e-laskuina. Kuluttajat ovat jo muutaman vuoden ajan saaneet e-laskuina mm. Trafin ajoneuvoverot, Viestintäviraston radiotaajuusmaksut ja Verohallinnon kiinteistöverot sekä jäännösverot.

E-laskun edut

  • helpoin tapa maksaa laskut; maksat parilla klikkauksella tai asetat maksun automaattiseksi
  • virheettömyys; tili- tai viitenumeroja ei tarvitse näppäillä, pankki tunnistaa laskun lähettäjän ja maksajan
  • saat ilmoituksen laskun saapumisesta myös sähköpostiin tai tekstiviestillä, jos niin haluat
  • e-lasku on joustava, voit helposti muuttaa maksutiliä, eräpäivää ja summaa
  • tietosuoja; ei kadonneita paperilaskuja eikä huolta laskujen hävityksestä
  • e-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiin
  • säästät ympäristöä

Voit ottaa käyttöösi e-laskun useammalla tavalla, hieman pankistasi riippuen. Lisätietoja e-laskun tilaamisesta saat pankistasi.