Siirry sisältöön

Tekoäly ennustaa ostolaskujen tiliöintejä

15.09.2021

Palkeiden talouspalveluiden johtaja Minna Korpela ja palvelupäällikkö Mari Kaari kommentoivat projektia näin:
”Palkeissa tuotetaan tiliöintipalvelua 50:lle valtion organisaatiolle. Valtiokonttorin määräyksen mukainen tiliöintien siirto palvelukeskukseen kasvattaa Palkeissa työmäärää, jos tiliöinnit virastoista tulevat siirtymään annettujen poikkeuslupapäätösten aikataulujen mukaisesti. Palvelun käyttöönoton tavoitteena on vähentää ostolaskujen käsittelyn manuaalista työmäärää, parantaa käsittelyprosessin kokonaistehokkuutta, nopeutta ja laatua. Tarkoituksena on pienentää Palkeiden rekrytointitarpeita manuaalisten tiliöintitehtävien osalta.”

Tekoäly oppii ennustamaan tiliöintejä

Palkeet on tehnyt sopimuksen Aitomation Oy:n kanssa SnowfoxAI:n AI-tiliöintipalvelusta, jossa tekoäly tulee täydentämään tiliöintiehdotuksen manuaalisesti käsiteltäville verkkolaskuille. AI-tiliöintipalvelun käsittelyyn siirretään verkkolaskut, joilla ei ole kohdistusviitettä (sopimusnumeroa, ostotilausnumeroa tai tiliöintiviitettä). Tekoäly tuottaa verkkolaskulle tiliöintiennusteen, jonka jälkeen lasku palautuu normaaliin ostolaskujen käsittelyprosessiin. Tekoälyn tekemää tiliöintiennustetta voidaan korjata käsittelyprosessissa normaalin toimintatavan mukaisesti. Tekoälyn kouluttamisessa hyödynnetään ostolaskujen käsittelyhistoriasta saatavaa tietoa.

Palkeiden asiantuntijoiden käyttöön tulee analytiikka, jonka avulla Palkeissa ja SnowfoxAI:lla pystytään seuraamaan tekoälyn toimivuutta ja tunnistamaan kehittämiskohteita. 

”Projekti on erittäin mielenkiintoinen. Otetaanhan tässä käyttöön uutta teknologiaa ostolaskujen käsittelyn automaation lisäämiseksi. Projektityöskentely on alkanut hyvin ja monia asioita on saatu edistettyä suunnitellusti. On ollut hienoa huomata, kuinka hyvin myös mukana olevien toimittajien välinen yhteistyö toimii. On innostavaa ja hienoa päästä mukaan tällaisiin kehittämisprojekteihin,” sanoo AI-tiliöintiprojektissa mukana oleva prosessikoordinaattori Pirre Puuppo.

Palvelua pilotoidaan loka-marraskuussa viiden kirjanpitoyksikön kanssa. Käyttöönotot on tarkoitus saada valmiiksi maaliskuun 2022 loppuun mennessä.

 

Tutustu myös AI-tiliöintipalvelun SnowfoxAI:n blogiin.