Siirry sisältöön

Tekoälyhankkeen toteutustyöt ovat päässeet vauhtiin

19.08.2019

Valtorin ja Palkeiden yhteisen tekoälyhankkeen sopimus Accenturen kanssa solmittiin kesäkuun lopussa. Toteutusprojektin suunnittelua tehtiin jo ennen lomakautta ja nyt työt on saatu vauhdilla käyntiin.

Valtori on edistänyt tekoälyratkaisun alustan rakentamista yhdessä Accenturen sekä infratoimittaja Tiedon kanssa. Palkeiden ensimmäisen käyttötapauksen, palvelupyyntöjen ohjaus Pointissa, aloitettiin jo kesällä pidetyissä työpajoissa. Määrittelytyötä on nyt jatkettu ja käyttötapauksia katselmoidaan parhaillaan. Katselmoinnin jälkeen Accenturen ja Palkeiden asiantuntijat pääsevät toteuttamaan palvelupyyntöjen ohjautumista Pointti-palvelunhallintajärjestelmässä tekoälyn avulla.

Matkustukseen liittyvän käyttötapauksen määrittelytyöt aloitetaan elokuussa viikolla 34 ja palvelussuhteen hallintaan liittyvien käyttötapauksen määrittelytyöt aloitetaan syyskuussa.

Käyttötapausten tuotantoon vientien aikatauluja käydään yhdessä toimittajan kanssa läpi. Tavoitteena on, että ensimmäisiä käyttötapauksia saadaan käyttöön vielä tämän vuoden aikana.

Palkeiden asiantuntijat ovat aloittaneet innolla tekoälyratkaisun teknologiakoulutukset, joissa oppia saadaan muun muassa chatbot-ratkaisun rakentamiseen. Käyttötapausten rakentaminen yhteistyössä Accenturen ammattilaisten kanssa vahvistaa osaamista Palkeissa ja luo pohjaa käyttöön tulevien tekoälyratkaisuiden kehittämiseen.