Siirry sisältöön

Toimintaan tutustumisjaksolla yhteistyöstä sujuvampaa

11.10.2017

Palkeiden Koulutuspalvelu on kevään ja kesän aikana kehittänyt toimintamallia Palkeissa tai asiakkaan luona toteutettaville toimintaan tutustumisjaksoille (aik. TET).

 

”Osa asiakkaistamme tuntee tutustumisjaksot nimellä TET, ja näitä päiviä onkin toteutettu aiemmin epävirallisemmin erityisesti Porin yksikkömme asiakkaiden kanssa. Päivistä on saatu paljon positiivista palautetta ja nyt tavoitteena onkin lanseerata mallia laajemmin”, kertoo projektipäällikkö Mari Eerikäinen.

 

Toimintaan tutustumisjaksoille osallistuvat asiakkaan talous- ja/tai henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöt sekä Palkeiden palvelutuotannon edustajat.  Sovitun sisällön mukaan tutustumisjakso kestää useimmiten 1-2 päivää.

 

Tutustumisjakso voi sisältää

  • esittelyä Palkeiden toiminnasta ja kulloinkin käynnissä olevista kehittämishankkeista,
  • tutustumista Palkeiden palvelutuotannon perustehtävään ja toiminnan rakenteisiin sekä käytännössä palvelutuotannon tekemiseen,
  • työpajan, jossa pohditaan konkreettisia tapoja kehittää asiakkaan talous ja henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöiden sekä Palkeiden palvelutuotannon edustajien välistä yhteistyötä, toimintatapoja ja toimintaan liittyviä prosesseja.

 

Toimintaan tutustuminen voidaan toteuttaa esimerkiksi yhteistyöryhmän kokouksen ympärille tai siten, että Palkeiden palvelutuotannon edustajat vierailevat asiakkaalla.

 

Tavoitteena asiakkaan talous- ja henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöiden sekä Palkeiden palvelutuotannon välisen kumppanuuden vahvistaminen

 

Palkeiden Porin yksikön henkilöstöpalvelujen palvelutuotannosta oltiin keväällä vierailulla Luonnonvarakeskuksessa (Luke) johtavan asiantuntijan Irma Vanhasen vieraana. ”Toimintaan tutustumispäivän parasta antia oli se, että meillä oli kokonainen päivä aikaa tutustua toisiimme ja keskittyä Kiekuun ja sen palveluprosesseihin. Tapaaminen auttoi näkemään palveluprosessit kokonaisuutena erillisten toimintojen sijaan. Saimme uutta näkökulmaa työhön ja kumppanuutemme hoitamiseen, kun syy ja seuraussuhteet avautuivat meille yhteisessä käsittelyssä”, kehuu Irma Vanhanen. Hän suosittelee lämpimästi TET-päivää kaikille yhteyshenkilöille. Se on myös oiva mahdollisuus asiakasvirastoille esitellä oman viraston toimintaa Palkeiden väelle. Näin viraston ydintoiminnasta johtuvat erityispiirteet avautuvat aivan eri tavalla Palkeiden palvelussa toimiville ja sujuvoittaa myös heidän työtään, kun tiedetään, mistä asiat johtuvat. ”Tutustumispäivä on tehnyt yhteistyöstä sujuvampaa ja hankalissakin asioissa lähestyminen on helpottunut. On helppo toimia, kun palvelupinnassa on tuttuja henkilöitä”, Irma lisää.

 

Kiinnostuitko tutustumisjakson toteuttamisesta? Ota yhteyttä: koulutuspalvelu@palkeet.fi