Siirry sisältöön

Tulorekisterin rooli tulotietojen jakajana vahvistuu ja työntekijän asiointi helpottuu

16.01.2020

Työntekijän asiointi eri viranomaisten kanssa ja erilaisten etuuksien hakemisessa helpottuu, kun tulorekisterin reaaliaikaisia palkkatietoja hyödynnetään tämän vuoden alusta yhä useammalla taholla.

Esimerkiksi tapaturma- ja liikennevakuutuspäätökset, Valtiokonttorin korvaukset ja aikuiskoulutusetuudet pohjautuvat jatkossa tulorekisteristä saataviin tietoihin. Myös työttömyyskassat hyödyntävät tietoja jatkossa ansiopäivärahan määrän määrittämisessä ja työsuojeluviranomainen omissa valvonnan prosesseissaan.

Valtiolla työskentelevien muutosverokortit 24.1. mennessä Pointtiin
Vuoden 2020 verokortit tulevat voimaan 1.2.2020. Valtionhallinnossa työskentelevien vanhojen työntekijöiden ja uusien 12.1. mennessä Kiekuun lisättyjen palkansaajien verokorttitiedot on siirretty suorasiirtona tällä viikolla. Muutosverokortit tai 1.2.2020 voimaan tulevat omaehtoiset veroprosenttien korotukset tulee toimittaa Pointti-palvelupyynnöllä 24.1.2020 mennessä.

Seuraa tulorajaa Omaverossa
Muistathan seurata muutaman kerran vuodessa Omaverossa tulorajaasi, jotta voit tarvittaessa korjata pidätysprosenttia ajoissa, ettei loppuvuonna palkasta pidätetä lisäprosentin mukaan. Omaveroon voit tunnistautua mm. pankkitunnuksillasi.