Siirry sisältöön

Valtiokonttori otti ohjelmistorobotit käyttöön Palkeiden tuella

13.11.2018

 

Valtiokonttorissa ohjelmistorobotit ovat alkaneet työskennellä kolmessa korvausten ja vakuutusten käsittelyn tehtävässä. Samalla kun Valtiokonttori kokeili prosessiensa automatisointia, Palkeet testasi omaa ohjelmistorobotiikkaan liittyvää palvelutarjontaansa.

Valtiokonttorin tavoitteena oli kohdentaa uudelleen resursseja, parantaa prosessien laatua sekä nostaa henkilöstötyytyväisyyttä vähentämällä manuaalitehtäviä. Tavoiteltuja hyötyjä saatiin jo kokeilun aikana, kun korvauskäsittelijöiltä poistui työtehtäviä ja korvausten käsittely nopeutui.

”Aiomme laajentaa ohjelmistorobotiikan hyödyntämistä vielä kuluvan vuoden aikana”, tietohallintojohtaja Tomi Poikola Valtiokonttorilta sanoo. ”Kokemuksemme piloteista ja yhteistyöstä Palkeiden kanssa oli erinomaista.”

Palkeet on käyttänyt ohjelmistorobotiikkaa omissa prosesseissaan jo vuodesta 2017 ja kehittänyt kertyneen osaamisen pohjalta RPA-käyttöönottopalvelua muille valtionhallinnon virastoille tarjottavaksi. Valtiokonttorin ohjelmistorobotiikan kokeilussa Palkeet tarjosi tukea kohteiden määrittelyyn, toteutukseen testaukseen ja ylläpitoon.

"Kokeilun perusteella palvelustamme on hyötyä ohjelmistorobotiikan käyttöönoton tukemisessa. Tarkoituksemme on ensi vuonna toteuttaa muutamia yhteisprojekteja asiakkaiden kanssa”, kertoo kehityspäällikkö Eija Mikkonen Palkeista. ”Valtiokonttorin kanssa meillä oli erittäin asiantunteva joukko koolla. Yhteydenpito oli aktiivista ja yhteistyö innostunutta”, kiittelee projektipäällikkö Anne Lihr.

Valtiokonttorin kohteista voit lukea lisää Valtiokonttorin kotisivulta.