Siirry sisältöön

Valtion virastojen laskuja voi maksaa jatkossa myös MobilePaylla

26.10.2021

Suomi on digitalisaation edelläkävijä myös valtion palveluissa, ja tänä syksynä laskujen sähköistämisessä otetaan uusi vaihde silmään, kun Palkeet lisää MobilePayn maksutavaksi valtion virastojen myyntilaskuihin. Tavoitteena on edistää sähköisen laskutuksen lisäämistä ja helpottaa virastojen kanssa asioimista.

Paperilaskut voi maksaa skannaamalla laskulla olevan QR-koodin MobilePay-sovelluksella. Esimerkiksi Suomi.fi-viestit palveluun saapuneet laskut, joissa on painike ”Maksa MobilePaylla” voit maksaa kätevästi klikkaamalla painiketta, jonka jälkeen maksun hyväksyminen onnistuu MobilePay-sovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä.

”Yhteistyö MobilePayn kanssa tukee tavoitettamme digitalisoida valtion myyntilaskutusta ja toivommekin, että lähitulevaisuudessa vähintään puolet lähtevistä laskuista välittyisi sähköisesti”, projektipäällikkö Kirsi Launomaa Valtiokonttorista kertoo. 

”On hienoa solmia yhteistyö MobilePayn kanssa ja tarjota tällä tavalla yhä monipuolisemmin maksutapavaihtoehtoja valtion virastoissa asioiville”, iloitsee Palkeiden prosessikoordinaattori Tomi Lappalainen.

Virastot ottavat maksutavan käyttöön vaiheittain. Tavoitteena on, että maksutapa on käytössä henkilöasiakkaiden laskutuksen osalta ensi vuoden aikana. Valviralla, Patentti- ja rekisterihallituksella ja Tuomioistuinlaitoksella maksutapa on ollut käytössä jo keväästä 2021 alkaen.

”MobilePayn käyttäjien määrä lähenee kovaa vauhtia kahta miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää Suomessa, joten kumppanoitumalla kanssamme valtion virastot tavoittavat lähes puolet väestöstä. Olen erittäin iloinen yhteistyöstämme valtion virastojen kanssa, sillä tällä tavoin olemme mukana mahdollistamassa entistä korkeampaa sähköistä laskutusastetta Suomessa ja helpotamme entisestään MobilePayn käyttäjien arkea laaja-alaisemmin myös laskujen maksussa”, summaa MobilePayn toimitusjohtaja Perttu Kröger


Lisätietoja: 

Kirsi Launomaa
projektipäällikkö, Valtiokonttori
verkkolaskutus@valtiokonttori.fi 

Tomi Lappalainen
prosessikoordinaattori, Palkeet
tomi.lappalainen@palkeet.fi 

Perttu Kröger
CEO, MobilePay
perttu.kroger@mobilepay.fi