Siirry sisältöön

Valtionhallinto yhdessä päivässä: Sata esitelmää ja toistatuhatta kollegaa

15.05.2018

Nyt jo kymmenettä kertaa järjestetty valtionhallinnon suurin vuotuinen tapahtuma, ValtioExpo kokosi yhteen noin 1 500 vierasta ja 300 näytteilleasettajien edustajaa. Teemoina messuilla korostuivat asiakaskokemus, turvallisuus ja kriiseihin varautuminen, tiedolla johtaminen sekä robotiikka.

Katse peräpeilistä kristallipalloon

Palkeiden tietoiskun aiheena oli analytiikan mahdollisuudet tiedolla johtamisessa otsikolla Katse peräpeilistä kristallipalloon. Tiedon määrä kasvaa Kieku-järjestelmässä kiihtyvällä tahdilla ja esim. toimitilatietoja, työaikasaldoja ja henkilöstötietoja yhdistelemällä voidaan saada ennusteita työn muutoksen ja etätöiden vaikutuksista toimitilojen käyttöön. Helena Lappalainen ja Heikki Asikainen keskustelivat ennakoivasta analytiikasta ja tarjosivat yleisölle esimerkkejä virastojen kanssa toteutetuista käyttötapauksista. Käyttötapauksista ollaan kokoamassa kirjastoa asiakkaita varten.

Helena ja Heikki toivat myös esiin, että muutaman vuoden kuluttua meillä on älypuhelimessa useita puheohjatusti keskustelevia digiavustajia. Digiavustajia voi pyytää vaikkapa varaamaan matkaliput tai kertomaan viraston alkuvuoden kulurakenteesta.

Palkeiden messuosastolla esiteltiin mobiilipalveluja ja testiympäristössä pääsi ennakkoon kokeilemaan työajan leimausta ja kohdentamista eKiekussa.

Teksti ja kuva: Merja Lindroos