Siirry sisältöön

Valtorin ja Palkeiden yhteishankkeessa kohti tekoälytoteutuksia ja kyvykkyyttä

01.07.2019

Valtorin ja Palkeiden yhteishankkeessa Tekoälyn hyödyntäminen asiakaspalvelun parantamiseksi Valtorissa ja Palkeissa otettiin askel eteenpäin, kun sopimus valitun toimittajan Accenturen kanssa allekirjoitettiin 28.6.2019. Sopimus kattaa tekoälyratkaisun, hankkeessa suunniteltujen kehityskohteiden toteutuksen, käyttöön tarvittavat ympäristöt sekä tuki- ja ylläpitopalvelut. Tärkeänä osana kokonaisuutta on asiantuntijapalvelu molempiin organisaatioihin rakennettavan tekoälykyvykkyyden tueksi.

Valtori-Palkeet tekoälyhankkeessa omistajan roolissa toimiva Juha Koljonen Palkeista, olette yhteishankkeessa solmineet sopimuksen Accenturen kanssa tekoälyhankinnasta, minkälaisissa tunnelmissa eteenpäin?

Olen todella tyytyväinen siitä, että olemme saaneet hankintavaiheen onnellisesti päätökseen. Oli hienoa, että hankintamme herätti markkinoilla suurta mielenkiintoa ja että saimme useita hyviä tarjouksia. Kiitoksia projektin porukoille hankinnan hyvästä läpiviennistä ja sopimuksen viimeistelystä. Tästä on hyvä kääriä hihat sovittujen käyttökohteiden toteutukseen.

Minkälaisia odotuksia teillä on tekoälyratkaisun ja tehdyn sopimuksen osalta?

Keskeisin odotus sekä tekoälyratkaisun, että toimittajasopimuksen suhteen on yhteistyö. Palkeiden, Valtorin ja Accenturen saumaton yhteistyö on onnistumisen edellytys, sekä hankevaiheen käyttökohteissa että tuotantoaikaisessa jatkokehityksessä. Luonnollisesti odotukseni on, että toimitamme hankkeessa luvatut hyödyt asiakkaillemme ja ohjaajallemme. Lisäksi rakennamme organisaatioomme kyvykkyyttä, jota meillä ei ole aikaisemmin ollut.