Siirry sisältöön

Verkostot avain uuden ideoimiseen ja oppimiseen ARAlla

27.09.2018

”ARA on mukana kehittämässä tulevaisuuden valtiotoimijuutta useissa yhteisissä projekteissa, kuten virasto 2020-luvulla, Kaiku-kehittäjät, Työ 2.0 kummit ja eOppiva-verkosto”, kertovat hallintopäällikkö Kaisa Lehtimäki ja HR-partner ja työsuojelupäällikkö Eija Poutanen, kun tapasimme heidät Palkeet-foorumissa syyskuussa.

Käytettävissä olevien resurssien näkökulmasta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksella (ARA) ei välttämättä ole itse mahdollista syvällisesti perehtyä teemoihin tai tehdä suuria hankintoja. Avainasemassa ovat verkostoituminen ja yhteistyö uusien ideoiden ja parhaiden käytäntöjen löytämiseksi.

ARAssa edistetään kohtuuhintaista asumista valtion tukien myötä. Viraston 2020 strategian tavoitteena on, että palvelut on digitalisoitu ja että ARA vaikuttaa entistä voimakkaammin asiantuntijana ja kehittäjänä kohtuuhintaiseen asumiseen liittyvissä asioissa, kertoo Eija Poutanen.

"Muita kehittämisen teemojamme ovat mm. tulevaisuuden ARA-asuminen (kohtuuhintaisen asumisen uusia konsepteja), kestävät ARA-rakennukset (elinkaariajattelu ja esteettömyys), uudis- ja korjausrakentaminen sekä tuottavuus ja laatu."


"Sisäisesti kehitämme toimintaamme mm. ARAn Kehittäjät -koulutusvalmennuksella, johon osallistuu kolmasosa aralaisista. Koulutus valmentaa tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon. Koulutusvalmennus sisältää proaktiivista kehittämistä, palvelumuotoilua, innovaattorina toimimista, tuotteistamista ja toiminnan kehittämistä mm. LEAN-menetelmin", luettelevat hallintopäällikkö Kaisa Lehtimäki ja työsuojelupäällikkö Eija Poutanen.