Siirry sisältöön

Videohaastattelu tehostaa rekrytointia - kokeile vaikka itse!

29.10.2018

Rekrytointi voi olla aikaa vievää puuhaa ja osa siitä kuluu erilaisiin rutiinihommiin, kuten haastattelujen kalenterointiin ja kasvottomien ansioluetteloiden läpikäymiseen. Lisäksi rekrytoija ehtii haastatella kasvokkain vain murto-osan hakijoista. Videohaastattelua hyödyntämällä useampi hakija saa mahdollisuuden kertoa itsestään ja erottautua joukosta. Videon ei ole tarkoitus korvata kasvokkain tehtävää haastattelua, mutta se toimii tärkeänä askeleena alkuvaiheen karsinnassa ja säästää merkittävästi aikaa, joidenkin tutkimusten mukaan jopa yli 50% per rekrytointi.

Yksi videohaastattelun ehdottomista vahvuuksista on hakijan persoonan esille pääsy. “Se oikea” tyyppi ei pääse lipsahtamaan rekrytoijan käsistä, ja toisaalta aikaa ei kulu sellaisiin hakijoihin, jotka eivät syystä tai toisesta sovellu tehtävään. Video on myös erinomainen tapa tuoda esiin myönteistä työnantajamielikuvaa. Videohaastattelun hyödyntäminen rikastaa myös tiimityöskentelyä, kun rekrytoijan lisäksi kaikki rekrytointiin osallistuvat voivat ottaa osaa hakijan arviointiin ja kommentointiin - kukin omaan tahtiinsa.

Parhaan käsityksen mistä tahansa uudesta, kuten myös videohaastattelun hyödyntämisestä rekrytoinnissa, saa kun lähtee vain rohkeasti kokeilemaan. Kokeilukynnys kannattaa pitää matalana, sillä videohaastattelu soveltuu oivallisesti aivan normaaliin rekrytointiin, johon on odotettavissa joitakin kymmeniä hakijoita.

Palkeet on tehnyt sopimuksen RecRightin kanssa ja Palkeiden asiakkaat voivat käyttää palvelua Palkeiden rekrytointipalvelun kautta. Lisätietoja: rekrytointipalvelu@palkeet.fi. Järjestämme asiakkaillemme 21.11. koulutuksen RecRight-videohaastattelupalvelu rekrytoijille tutuksi, katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan täällä. Ota videohaastattelu testiin jo seuraavassa rekrytoinnissa!

Lue lisää RecRightin-sivuilta videon hyödyntämisestä rekrytoinnissa >>