Siirry sisältöön

Iloa työmatkaan!

04.11.2020 | Aaltonen Kati | Blogi, Meillä töissä

Meneekö sinulla 3 tuntia päivässä työmatkoihin? No huh huh, en kyllä itse jaksaisi. 

Olen kuullut paljon ihmettelyä siitä, miten jaksan kulkea työmatkaa Tampereelta Hämeenlinnaan. Minulla on teille hyviä uutisia − työmatkan voi käyttää itselle mukaviin asioihin! Tässä vinkkejä pendelöijille, jotka taittavat työmatkaa kävellen, pyörällä tai joukkoliikennevälineellä. Ratin takana istuvan täytyy keskittyä ajamiseen. 

Kuuntele musiikkia 

Herään aamulla 5:40 ja istun junassa jo ennen seitsemää. Unet ovat saattaneet jäädä hieman kesken, joten otan lisäaikaa rauhoittavan musiikin avulla. Lasken penkin alas, teen kaulahuivistani tyynyn, laitan kuulokkeet korviin ja valitsen listan. Havahdun puhelimeni muistutukseen 10 minuuttia ennen päätepysäkkiä. 

Löydät rauhallista kuunneltavaa esimerkiksi Spotifystä tai YouTubesta hakusanoilla uni ja unimusiikki. Kävelyyn tai pyöräilyyn suosittelen reippaita rytmejä! 

Kuuntele äänikirjaa tai podcastia 

Äänikirjoja voi kuunnella maksullisista palveluista, mutta kannattaa tutustua myös oman kirjastosi valikoimaan. Kahden viikon laina-aika pakottaa kuuntelemaan kirjan tehokkaasti, mihin työmatka sopii loistavasti! Podcastit ovat myös hyvää ajanvietettä työmatkalle ja aiheuttavat helposti spontaaneja naurunpurskahduksia. 

Hauskaa kuunneltavaa: 

  • Antti Holma: Auta Antti! 
  • Tiia Rantanen ja Anna Karhunen: Kaverin puolesta kyselen 

Katso lempisarjaasi 

Viihdy työmatkalla hyvän sarjan parissa! Lataa jaksot etukäteen puhelimeesi, niin nettiyhteyden katkeaminen ei sotke elämystä. Jos kärsit matkapahoinvoinnista, tämä vinkki ei välttämättä ole sinua varten. Suosittelen komediaa tai draamaa, missä jaksot ovat noin 20 minuutin mittaisia. 

Kevyttä katseltavaa: 

  • Ensisilmäyksellä 
  • Rantabaari 

Nauti liikunnasta 

Työmatkoilla saa helposti nautittua päivän liikunta-annoksen pieninä palasina. Lyhytkin kävelymatka piristää! Kävelen aamuisin 20−30 minuuttia pysäkiltä työpaikalleni Hämeen linnan kupeeseen. 

Mutta miksi et käytä työmatkaa työn tekemiseen?

Minulla on kaksi syytä, miksi en pysty työskentelemään työmatkan aikana. Työni on pitkälti tietokoneella istumista ja alan voida pahoin, jos yritän lukea bussissa tai junassa. Toinen syy on tietosuoja, mikä rajaa työntekoani muiden ihmisten seurassa. 

Näiden vinkkien myötä toivotan sinulle rentouttavia työmatkoja! 

Aaltonen Kati

Blogin kirjoittaja

Viestintäasiantuntija

Aaltonen Kati,

puh. 02955 62242,

kati.aaltonen(at)palkeet.fi