Siirry sisältöön

Työharjoittelun kautta uran alkuun

Meillä Palkeissa on vuosittain tarjolla useita työharjoittelumahdollisuuksia muun muassa talous- ja henkilöstöhallinnon, viestinnän, raportoinnin ja ICT-kehittämisen tehtävissä. Harjoittelun aikana pääset soveltamaan opintojesi teoriaosuuksia käytäntöön, tutustut kivoihin työkavereihin ja pääset ideoimaan ja oppimaan uutta. Harjoittelu Palkeissa avaa sinulle myös laajan näkymän valtionhallintoon.

Kaikki avoimet harjoittelupaikkamme löydät Valtiolle.fi-sivustolta

Jos olet kiinnostunut tekemään opinnäytetyösi meille, ota yhteyttä sähköpostitse: koulutukset(at)palkeet.fi

Löydät meidät myös somesta: Twitter, Instagram ja LinkedIn.

Harjoittelupaikat ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa opiskeleville

Hakuaika vuoden 2021 harjoittelupaikkoihin päättyi 31.12.2020.

Harjoittelua koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä HR-asiantuntija Heli Koivuseen, heli.koivunen(at)palkeet.fi, puh. 02955 62283.

Harjoittelupaikat toisen asteen opiskelijoille

Hakuaika vuoden 2021 harjoittelupaikkoihin päättyi 31.12.2020.

Harjoittelijasta palvelukoordinaattoriksi

Opiskelin tradenomiksi Hämeen ammattikorkeakoulussa ja vuonna 2012 harjoittelun syventäväjakso tuli ajankohtaiseksi. Muistin, että Palkeet oli käynyt esittelemässä toimintaansa HAMK:ssa ja otin yhteyttä Palkeisiin. Sain kutsun tulla kertomaan itsestäni ja samalla sovittua harjoittelujakson aloittamisesta. Aloitin kolmen kuukauden harjoitteluni talouspalveluissa menojen käsittelyssä syyskuussa 2012 Linnankasarmilla Hämeenlinnassa.

Palvelukoordinaattori Laura Pöllänen.Harjoitteluni ensimmäisinä päivinä muistan ihmetelleeni lukuisia lyhenteitä, joita Palkeissa käytetään. NBA on koripalloliiga Pohjois-Amerikassa, joten tuskin heidän laskunsa Palkeisiin tulevat. Nopeasti kuitenkin selvisi, että kotimaasta löytyy myös yhdistelmälle sopivampi vaihtoehto eli Museovirasto. Harjoittelustani muistan päällimmäisenä mukavat ihmiset, jotka neuvoivat ja auttoivat aina tarvittaessa. Minulle nimettiin myös oma ohjaaja, joka helpotti työasioiden omaksumista. Oli hienoa, että sain perehtyä samoihin tehtäviin, joita oikeat talouspalvelusihteerit tekivät.

Harjoittelujakson jälkeen palasin kouluun viimeistelemään opinnäytetyöni ja sain jo helmikuussa kuulla, että Palkeet etsii palkkapalvelusihteeriä vuorotteluvapaasijaisuuteen. Kävin haastattelussa Palkeilla ja pääsin töihin palkanlaskennan prosessiin henkilöstöpalveluihin. Uskon, että harjoittelujaksoni osaltaan mahdollisti tämän.

Henkilöstöpalveluissa työskentelin palkkapalvelusihteerinä noin 2,5 vuotta, jonka jälkeen pääsin määräaikaiseksi palveluesimieheksi palkanlaskentaan tuottavalle ryhmälle. Palveluesimiehenä työskentelin myös Palkeiden rekrytointipalveluiden parissa. Vuonna 2017 sain vakituisen viran Palkeissa ja aloitin opinnot ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Valmistuin joulukuussa 2018 ja kesällä 2019 pääsin henkilöstöpalveluiden palvelukoordinaattoriksi. Harjoittelujaksoni talouspalveluissa olisi siis ensimmäinen askeleeni kohti henkilöstöpalveluita ja vakituista työtä.

Parasta Palkeissa ovat monipuolisuus, erilaiset asiakkaat ja asiakaspalvelu, jota me kaikki Palkeetlaiset teemme. Oma intohimoni on myös numerot, joten on mukavaa saada tehdä työtehtäviä myös lukujen parissa. Tuleville harjoittelijoille antaisin vinkiksi aktiivisuuden, sillä pääsee pitkälle. Kun on kiinnostunut ja motivoitunut opettelemaan asioita, se auttaa eteenpäin.

-Laura Pöllänen

Harjoittelijat ovat tärkeä osa työyhteisöä

On mukava kuulla harjoittelijoiden viihtyvän Palkeilla ja saavan kokemuksestaan paljon irti. Tämä voidaan todeta myös toiseen suuntaan: harjoittelijat ovat Palkeille tärkeitä ja Palkeet saavat paljon irti harjoittelijoiden kokemuksista.

Anne Åberg on ollut Palkeissa palveluesimiehenä yli kymmenen vuoden ajan ja hänen tiimissään on vuosien varrella ollut useita harjoittelijoita. Harjoittelijoista tykätään ja keväisin heidän tuloa aletaan odottamaan koko tiimin voimin. 

- Harjoittelijat ovat innostuneita ja motivoituneita, ja tällainen asenne tarttuu muihin. Harjoittelijat tuovat hyvää fiilistä työyhteisöön, Anne kertoo.

Harjoittelijat tekevät Palkeilla samoja töitä kuin muutkin työntekijät - kahvinkeittoa ja tulostamista ei ole tiedossa. Sen sijaan tarjolla on vastuuta, ja harjoittelijoiden työpanosta arvostetaan. Harjoittelijoita ei kuitenkaan jätetä yksin, vaan jokainen perehdytetään ja aina on oma tiimi tukena. Virheitä ei tarvitse pelätä.

-    Virheitä sattuu jokaiselle ja ne on aina korjattavissa. Virheistä opitaan ja niiden jälkeen ollaan viisaampia, Anne muistuttaa.

Harjoittelijan ei myöskään tarvitse pelätä, että hänen odotetaan tuovan taloon uusia toimintatapoja ja innovatiivisia ajatuksia. Harjoittelijat tulevat Palkeille oppimaan ja kehittymään. Loppujen lopuksi harjoittelijoiden kokemuksesta oppii ja kehittyy koko tiimi.  

Puskaradion kautta innostuneita harjoittelijoita

Moni harjoittelija on hakenut Palkeisiin kuultuaan aiempien harjoittelijoiden hyvistä kokemuksista. Palkeet on nykyaikainen, robotiikkaa hyödyntävä organisaatio, ja tämän saavat myös harjoittelijat huomata. Hyvien kokemuksien leviäminen on Palkeille arvokasta, sillä sitä kautta saadaan jatkossakin innostuneita harjoittelijoita.

Hyvistä harjoittelijoista halutaan pitää kiinni. Annen mukaan noin 80 prosenttia Joensuun harjoittelijoista jää Palkeille töihin esimerkiksi tuntityöläisenä opintojen ohella. Monesti valmistumisen myötä voi aueta vakituinen paikka. Hyvien harjoittelijoiden perään saatetaan paikkojen avautuessa soitella. Palkeisiin tullessa kannattaa siis varoa  – siitä voi lähteä lentoon vauhdikas virkamiesura!

"Harjoittelustani muistan päällimmäisenä mukavat ihmiset, jotka neuvoivat ja auttoivat aina tarvittaessa. Minulle nimettiin myös oma ohjaaja, joka helpotti työasioiden omaksumista."
-Laura Pöllänen, palvelukoordinaattori

"Parasta Palkeissa ovat työkaverit, töiden monipuolisuus ja eteenpäin katsova ajattelu. Ja jos itsellä on intoa ja kiinnostusta, niin Palkeissa on mahdollisuus päästä mukaan vaikka minkälaisiin projekteihin – kunhan vain uskaltaa olla avoin. Eli avoimella ja rohkealla asenteella liikenteeseen!"
-Minna Ikonen, palveluasiantuntija

"Harjoittelu Palkeissa antaa hyvän tuntuman siitä, millaisia alan työtehtävät oikeasti ovat."
- Henry Lehtimäki, palveluesimies