Skip to main content

Työharjoittelun kautta uran alkuun

Harjoittelu Palkeissa antaa laajan näkymän valtiohallintoon talous- ja henkilöstöhallinnon näkökulmasta. Tarjoamme alan opiskelijoille monipuolisia työharjoittelumahdollisuuksia talous- ja henkilöstöhallinnon eri tehtävissä.

Jos olet kiinnostunut työharjoittelusta Palkeissa, katso avoimet harjoittelijapaikat ja täytä hakemus osoitteessa www.valtiolle.fi

Harjoittelua koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä henkilöstösuunnittelijaamme Heli Koivuseen, heli.koivunen(at)palkeet.fi, puh. 02955 62283.

Palkeissa löytyy myös päättötyöntekijöille mielenkiintoisia kohteita. Mikäli olet kiinnostunut tekemään päättötyösi meille, ota yhteyttä sähköpostitse: koulutukset(at)palkeet.fi

 

Harjoittelijoilta kuultua:

"Olin kuullut muilta opiskelijoilta paljon hyvää Palkeista. Pääsee oikeasti tekemään oman alan töitä, eikä joudu olemaan vain juoksupoikana, vaan saa hyödyllistä työkokemusta alalta. Se on kyllä pitänyt hyvin paikkansa."

"Paljon on tullut hetkiä, jolloin ei tarvitse enää kysyä, vaan pystyy itsenäisesti selvittämään asioita ja se on ollut todella palkitsevaa. Kun aloitin harjoittelun, olin aivan shokissa. Pelkäsin, etten opi ja muista kaikkea. Tällä hetkellä tuntuu, että pystyn hyvin työskentelemään itsenäisesti, eikä tarvitse koko aikaa kysyä apua."
- Emilia

"Mulla on jäänyt todella positiivinen kuva Palkeista. Ihmiset ovat olleet todella mukavia ja auttavaisia. On ollut hyvä paikka olla."

"Kyllä ehdottomasti kannattaa hakea Palkeisiin. Paljon tekemistä ja saa oikeasti tehdä itse. Se on mielestäni tärkeää. Olen ollut harjoitteluissa, joissa ei ihan niin paljoa ole ollut tekemistä ja se on ollut kyllä tosi tylsää. Mutta täällä on oikeasti saanut tehdä hommia ja se on hyvä asia."
- Sara

"Täällä pääsee oikeasti tekemään ja työtehtävät vastaavat harjoittelun vaatimuksia; samoja asioita tulee vastaan, kun koulussakin, mutta nyt niitä pääsee toteuttamaan käytännössä.

"Palkeet on organisaatio, jossa viihtyy. Ryhmässäni on hyvä henki ja apua saa aina, kun tarvitsee."
- Katja

 

Harjoittelijat osana työyhteisöä

Henry LehtimäkiPalveluesimies Henry Lehtimäki kertoo, että harjoittelusta hyötyy parhaimmillaan harjoittelijan lisäksi myös koko työyhteisö. "Harjoittelijat ovat nopeita ja innokkaita oppimaan, kun jo vähänkin pääsevät tutustumaan tehtävään. Ohjaaminen on siten sujuvaa kaikilta osin. Nykyään harjoittelijoiden tietotekniset taidot ovat tosi hyvällä tasolla, joten meillä työntekijät oppivat myös heiltä. Kaiken lisäksi harjoittelijat tuovat uusia näkemyksiä meidänkin työhön." 

Harjoittelijat otetaan osaksi työyhteisöä tasa-arvoisesti ja samoilla lähtökohdilla, kuin uudet työntekijät. "Harjoittelijat ovat joka vuosi odotettuja ja näiden työpanosta ei yhtään aliarvosteta työyhteisössä", Lehtimäki kertoo. Lehtimäki korostaa, että kaikki harjoittelijat pääsevät tekemään monipuolisesti samoja vastuullisia tehtäviä, mitä muutkin työntekijät tekevät. Työtehtäviin harjoittelijan perehdyttää tehtävään nimetty henkilö. "Harjoittelun alussa harjoittelijalle laaditaan perehdytyssuunnitelma, jonka mukaisesti edetään. Esimies osallistuu yleisperehdytykseen, mutta itse työtehtävään perehdyttää sen tekijät", Lehtimäki kertoo. 

Harjoittelijat valitaan haastatteluiden pohjalta. Haastatteluun kutsutaan pääasiassa valtiolle.fi-sivuston kautta tulleiden hakemusten pohjalta. Lehtimäki ohjeistaa tekemään hakemuksen, jolla erottua joukosta. Hän uskoo harjoittelun Palkeissa sopivan kaikille joilla on kiinnostusta nähdä valtiohallintoa talous- ja henkilöstöhallinnon näkökulmasta. "Harjoittelu Palkeissa antaa hyvän tuntuman siitä, millaisia alan työtehtävät oikeasti ovat", Lehtimäki kertoo.

"Harjoittelu Palkeissa antaa hyvän tuntuman siitä, millaisia alan työtehtävät oikeasti ovat."
- Henry Lehtimäki, palveluesimies

Lue lisää