Siirry sisältöön

Harjoittelu viestinnässä ja HR:ssä

Julia Haapasaari.Julia Haapasaari toimii sekä HR:n että viestinnän harjoittelijana Palkeissa. ”Palkeet tarjosi harkkailmoituksessaan monipuolisia työtehtäviä, jotka tukivat omien mielenkiinnon kohteideni lisäksi opintojani hallintotieteilijänä”, kertoo Julia hakiessaan Palkeisiin harjoitteluun. Julia opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteitä, joten harjoittelu julkisella sektorilla kiinnosti häntä luonnollisesti eniten. 

Julia kertoo työtehtäviensä olevan hyvin monipuoliset, ja samanlaista työpäivää hänelle harvoin tulee vastaan. Viestinnän puolella hänen työtehtäviinsä kuuluvat mm. erilaisten sisältöjen tuottaminen sekä päivystystyyppiset työtehtävät kuten häiriötiedotteiden lähettäminen asiakkaille. HR:n puolella Julia tekee myös viestinnällisiä tehtäviä sekä on mukana kehittämässä henkilöstön osaamista. Vaikka kahden yksikön harjoittelijana toimiminen saattaa kummastuttaa monia, Julia ei pidä sitä ihmeellisenä asiana: ”Mielestäni työtehtävät molemmissa yksiköissä täydentävät toisiaan, joten välillä jopa unohdan, että olen kahdessa yksikössä harjoittelijana”, Julia paljastaa.

Monipuolisuuden lisäksi mielenkiintoisinta työtehtävissä on ollut päästä tositoimiin ihan alusta saakka. ”Pääsin heti harjoittelun alussa meidän uuden intran kimppuun, ja olin myös mukana toteuttamassa erästä valmennusohjelmaa meidän henkilöstöllemme”, hän täsmentää. Palkeissa harjoittelu on ollut äärimmäiset innostava ja antoista kokemus Julialle. ”Molemmissa tiimeissä olen saanut olla oma itseni ja minun jokseenkin älyttömiäkin kehittämisideoitani on kuultu ja ihan jo toteutettukin”, Julia naurahtaa. Myös Juliaa kiinnostaa työt tulevaisuudessa Palkeissa että valtionhallinnossa.