Siirry sisältöön

Harjoittelijasta palvelukordinaattoriksi

Laura Pöllänen, palvelukoordinaattori.Opiskelin tradenomiksi Hämeen ammattikorkeakoulussa ja vuonna 2012 harjoittelun syventäväjakso tuli ajankohtaiseksi. Muistin, että Palkeet oli käynyt esittelemässä toimintaansa HAMK:ssa ja otin yhteyttä Palkeisiin. Sain kutsun tulla kertomaan itsestäni ja samalla sovittua harjoittelujakson aloittamisesta. Aloitin kolmen kuukauden harjoitteluni talouspalveluissa menojen käsittelyssä syyskuussa 2012 Linnankasarmilla Hämeenlinnassa.

Harjoitteluni ensimmäisinä päivinä muistan ihmetelleeni lukuisia lyhenteitä, joita Palkeissa käytetään. NBA on koripalloliiga Pohjois-Amerikassa, joten tuskin heidän laskunsa Palkeisiin tulevat. Nopeasti kuitenkin selvisi, että kotimaasta löytyy myös yhdistelmälle sopivampi vaihtoehto eli Museovirasto. Harjoittelustani muistan päällimmäisenä mukavat ihmiset, jotka neuvoivat ja auttoivat aina tarvittaessa. Minulle nimettiin myös oma ohjaaja, joka helpotti työasioiden omaksumista. Oli hienoa, että sain perehtyä samoihin tehtäviin, joita oikeat talouspalvelusihteerit tekivät.

Harjoittelujakson jälkeen palasin kouluun viimeistelemään opinnäytetyöni ja sain jo helmikuussa kuulla, että Palkeet etsii palkkapalvelusihteeriä vuorotteluvapaasijaisuuteen. Kävin haastattelussa Palkeilla ja pääsin töihin palkanlaskennan prosessiin henkilöstöpalveluihin. Uskon, että harjoittelujaksoni osaltaan mahdollisti tämän.

Henkilöstöpalveluissa työskentelin palkkapalvelusihteerinä noin 2,5 vuotta, jonka jälkeen pääsin määräaikaiseksi palveluesimieheksi palkanlaskentaan tuottavalle ryhmälle. Palveluesimiehenä työskentelin myös Palkeiden rekrytointipalveluiden parissa. Vuonna 2017 sain vakituisen viran Palkeissa ja aloitin opinnot ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Valmistuin joulukuussa 2018 ja kesällä 2019 pääsin henkilöstöpalveluiden palvelukoordinaattoriksi. Harjoittelujaksoni talouspalveluissa olisi siis ensimmäinen askeleeni kohti henkilöstöpalveluita ja vakituista työtä.

Parasta Palkeissa ovat monipuolisuus, erilaiset asiakkaat ja asiakaspalvelu, jota me kaikki Palkeetlaiset teemme. Oma intohimoni on myös numerot, joten on mukavaa saada tehdä työtehtäviä myös lukujen parissa. Tuleville harjoittelijoille antaisin vinkiksi aktiivisuuden, sillä pääsee pitkälle. Kun on kiinnostunut ja motivoitunut opettelemaan asioita, se auttaa eteenpäin.