Siirry sisältöön

Harjoittelu henkilöstöpalveluissa

Meri Heikkinen ja Tino Korvenperä.Meri Heikkinen sekä Tino Korvenperä toimivat henkilöstöpalveluiden harjoittelijoina eri ryhmissä. Heidän työtehtävänsä painottuvat vahvasti palvelussuhteeseen ja sen tarjoamiin monipuolisiin työtehtäviin. 

Meri opiskelee Karelian ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi ja haki Palkeisiin harjoittelijaksi useiden asioiden vuoksi. Tärkeimmiksi asioiksi hän kuitenkin nostaa valtiolla työskentelyn, monipuolisen organisaatiorakenteen sekä Palkeiden arvot. ”Organisaation arvot ohjaavat työyhteisöä. Omat arvoni ovat lähellä Palkeiden arvoja, joten työn tekeminen on sujuvaa sekä mielekästä”, hän oivaltaa. Merin työtehtäviin kuuluvat mm. palkkapalvelusihteerin työtehtävien opettelu ja tietenkin erinäiset palkkoihin liittyvät tarkastelut ja muutokset. ”Hankalinta alussa oli hahmottaa, miten tieto liikkuu järjestelmästä toiseen. Pikkuhiljaa järjestelmien käyttö on selkeytynyt”, kertoo toukokuussa harjoittelunsa aloittanut Meri ja lisää, että kokonaisuuden hahmottaminen on ollut samaan aikaan myös mielenkiintoisinta harjoittelussa. 

Merin harjoittelu on sujunut hyvin ja hän kuvaa harjoittelun olevan pehmeä lasku työelämään. Myös tiimiläiset ovat ottaneet Merin vastaan hyvin. ”Tämä harjoittelu tukee hyvin urahaaveitani ja samantyyliset työtehtävät valtiolla kiinnostavat minua tulevaisuudessakin”, Meri toteaa.

Tino opiskelee myös liiketalouden tradenomiksi, mutta Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Valtionhallinnossa työskentely on kiinnostanut Tinoa pitkään, joten Palkeet oli hänelle oiva paikka suorittaa opintoihin liittyvä harjoittelu. ”Olen aikaisemmin työskennellyt yksityisellä puolella, joten on mielenkiintoista päästä työskentelemään valtiolla ja seuramaan, mitä kaikkea täällä oikein on”, Tino kertoo. Hänen tyypillinen työpäivänsä alkaa useimmiten Pointin aukaisulla, josta hän katsoo, onko asiakkailta tullut palvelupyyntöjä. ”Sen jälkeen lähdetään rakentamaan päivää ja autetaan kollegoja”, hän jatkaa. Kun palkka-ajoja ei ole käynnissä, hänen työtehtäviinsä voi kuulua myös esimerkiksi Kela-hakemusten ja nimikirjojen tekoa. 

Tino kuvailee Palkeita nykyaikaisena työpaikkana, joka tarjoaa hyvät edut, työvälineet ja kehittymisvälineet. ”Täällä kannustetaan oppimaan uutta ja kehittymään”, Tino täsmentää. Palkeissa työskentely kiinnostaa häntä tulevaisuudessakin ja hän toivoo, että harjoittelijan titteli tulisi muuttumaan harjoittelun jälkeen ihan tuntityöläiseksi opintojen ohelle.