Siirry sisältöön

Vauhdilla talouspalvelusihteeristä esimieheksi

Palveluesimies Mika Kiiski työpöytänsä ääressä.Miika, palveluesimies

Toisinaan yleneminen esimieheksi voi tapahtua nopeastikin. Miika oli vielä tradenomiopiskelija tullessaan Palkeille talouspalvelusihteeriksi kesäkuussa 2016, ja alle kolmen vuoden jälkeen huhtikuussa 2019 hän aloitti palveluesimiehenä. Välissä hän ehti toimia muutaman kuukauden asiakaspalvelussa palveluneuvojana taloushallinnon puolella.

Vaikka ero nykyisessä tehtävässä muutaman vuoden takaiseen on melkoinen, Miika on pysynyt vauhdissa mukana. Hän haluaakin rohkaista myös muita hakeutumaan jo nuorella iällä vastuullisempiin tehtäviin, jos yhtään on kiinnostusta.

-    Esimiehen työtä ei kannata liikaa pelätä tai ajatella, että ei selviäisi. Apua kyllä on tarjolla. Palkeilla esimiehiä koulutetaan ja tukea saa niin alaisilta, kollegoilta kuin omilta esimiehiltäkin. Täällä on mukava auttamisen kulttuuri, jota haluan itsekin pitää yllä. Hakemalla paikkaa ei häviä mitään, Miika kannustaa.

Uudet asiat motivoivat ja haastavat

Palveluesimiehen työnkuva on monipuolinen. Työssä ollaan ihmisten kanssa tekemisissä. Pitää osata olla samaan aikaan joustava, rauhallinen ja jämäkkä. Miika on viihtynyt uudessa roolissa, vaikka helppoa se ei aina ole ollut.

-    Tiedostin sen toki jo paikkaa hakiessa ja vastaanottaessa. Tämä on minulle ihan uusi tehtävänkuva. Olen kuitenkin tykännyt, Miika kertoo.

Esimiehen työssä Miikasta parasta on se, että pääsee vaikuttamaan asioihin ja auttamaan ihmisiä. Uudet asiat ja tilanteet motivoivat ja Miika on päässyt kehittämään itseään monella eri osa-alueella. Samalla uudet asiat ja muuttuva ympäristö tarjoavat haasteita. Uusien käytäntöjen läpivienti ja niistä viestiminen on välillä vaativaa. Palkeilla asioita tehostetaan valtiotasolla, joten uusien käytäntöjen läpivienti on iso projekti, jonka käytännön tason toteutukset ovat usein haasteellisia.

Ehkäpä juuri haasteiden ansiosta Miika on viihtynyt Palkeilla ja yleisemmin valtionhallinnossa hyvin. Vaikka Palkeet ei ole kovin näkyvä organisaatio ulkopuolisille, sillä on keskeinen rooli valtiohallinnossa.

-    Täällä saa hyvän näköäläpaikan koko valtionhallintoon. Palkeissa myös automatisointi on pitkällä, ja sen kehitystä on mukava seurata, Miika kertoo.

Miikan tavoitteena on tehdä uraa Palkeilla tai yleisemmin valtionhallinnossa. Mikään kiire ei etenemiselle toistaiseksi ole. Mahdollisuuksia on varmasti jatkossakin tarjolla ja Miika ei aio poissulkea mitään vaihtoehtoja. Tulevaisuus näyttää, mihin tehtäviin sitä vielä ajautuukaan.