Siirry sisältöön

Analysointipalvelut

Mahdollisuudet tiedon monipuoliseen hyödyntämiseen päivittäisessä työskentelyssä kasvavat nopeasti. Palkeet on yhteistyössä asiakkaiden kanssa kehittänyt analysointipalveluja tietoon perustuvan päätöksentekoon ja johtamisen tueksi.

Analysointipalvelut laajentavat palveluvalikoimaa raportoinnista edistyneen analytiikan sovelluksiin.

Analytiikkaesimerkkejä

Analysointipalvelut perustuvat talous- ja henkilöstöhallinnon tietoihin, joita voidaan rikastaa muulla asiakkaan tiedolla.

  • Analyytikkopalvelussa Palkeet tarjoaa asiantuntijoidensa osaamisen asiakkaan käyttöön. Palkeiden data-analyytikot tuottavat yhteistyössä asiakkaan kanssa vastauksia erilaisiin tietotarpeisiin.
  • Palveluun on lisäksi tulossa kaksi uutta moduulia: vakioanalyysit ja datarajapinnat. Näiden tavoitteena on erityisesti tiedonkäytön sujuvoittaminen ja analyysien laajennusmahdollisuudet koko asiakaskunnan hyödyksi.
Analyytikkopalvelut

Analyytikkopalveluiden tuottamiseen tarvitaan mukaisesti asiantuntijatyötä. Analyytikkopalvelut pitävät sisällään analysointi-, konsultointi- ja koordinointityyppisiä palveluita.

  • Analysointipalveluissa voidaan palveluntarjoajan hallussa olevaa dataa rikastaa asiakkaan datalla ja muutenkin huomioida asiakaskohtaiset erityistarpeet. Tyypillisesti analyysin laatimiseen tarvitaan ainakin palvelutuottajan analyytikko ja asiakkaan toimintaa ja dataa tunteva henkilö.
  • Konsultointipalveluissa tuetaan asiakasta tulkitsemaan analyysien tuloksia ja tekemään toimenpiteitä tulosten perusteella.
  • Koordinointipalvelussa palvelukeskus edistää konsernin sisällä analytiikan hyödyntämistä luomalla, keräämällä ja jakamalla parhaita käytäntöjä eri yksiköiden välillä.
Vakioanalyysit

Vakioanalyysit ovat analyyseja, jotka ovat automatisoitavissa ohjelmallisesti eikä niiden tekeminen siis vaadi ihmistyötä. Tulosten tulkinta ja toimeenpano useimmissa tapauksissa edelleen vaatii ihmistyötä. Tyypillisessä tapauksessa vakioanalyysit kulutetaan visuaaliselta työpöydältä, jonka taustalla oleva data on ladattu ja laskettu automaattisesti.

Datarajapinnat

Datarajapinnat ovat palveluita, joissa analysoitua tietoa jaetaan teknisen rajapinnan kautta asiakkaalle tai asiakas toimittaa tietoa palveluntarjoajalle esimerkiksi muissa palveluissa hyödynnettäväksi. Tyypillinen rajapintapalvelu on koneluettavan tiedoston lähettäminen kuukausittain asiakkaalle. Rajapintapalvelu tuotetaan yhteistyössä Kiekun ja Raportointipalveluiden kanssa. Palvelussa analysointipalvelut tuottaa edistyneen analytiikan malleja käyttäen analysoitua tietoa rajapintoihin.

Asikainen Heikki

Kysy lisää palveluistamme

Kehityspäällikkö

Asikainen Heikki,

puh. 02955 64361,

heikki.asikainen(at)palkeet.fi

Ota yhteyttä

  • Pointti-palvelupyynnöllä: Raportointi- ja analysointipalvelut, Yleinen palvelupyyntö
  • Sähköpostilla: analysointipalvelut (at) palkeet.fi
  • Oman asiakkuuspäällikön kautta

"Ajantasainen tuottavuuden raportointi tukee strategista johtamista."

Arto Mikkola, Maanmittauslaitos


" Toteutus eteni Palkeiden kanssa ideoiden, ja myös tuloksia analysoitiin yhdessä. "

Tarja Kanervo, Tilastokeskus


Lähde mukaan Tietokiriin

Olemme mukana julkishallinnon yhteisessä #Tietokirissä. Tietokirin tavoitteena on tehdä näkyväksi tiedolla johtamisen tuloksia ja jakaa hyväksi havaittuja työkaluja ja oppeja. Tutustu ja tule mukaan!