Hoppa till innehåll

Hobbyer på arbetsplatsen

28.02.2023

Exempel på utnyttjande av utrymmena för rekreationsbruk är Palkeets hobbycirkel Koukku & Puikko som sammanträder i Palkeets lokaler i Tavastehus, sammankallare är ekonomiexpert Jaana Rantanen. Man upplevde att de ursprungliga träffarna på kaféer var stökiga, så Jaana och kollegerna blev glada över möjligheten att syssla med handarbetshobbyn på fritiden i Palkeets lokaler. ”Nu har vi en trevligare, hemlik miljö och det går behändigt att gå till hobbyn direkt efter arbetsdagen”, konstaterar Jaana. 

Under träffarna flödar samtalet – om handarbete och även om arbetet ibland. Det går att titta in bara för att diskutera också. ”Stickornas klang sätter fart på berättelser om handarbetstraditioner, vi kanske utbyter tips och lär oss olika tekniker av varandra”, berättar Jaana.  

Palkeets lokaler för rekreationsbruk utanför tjänstetid

Palkeet har enheter i Joensuu, Helsingfors, Tavastehus, S:t Michel och Björneborg. Som ett sätt att upprätthålla personalens känsla av samhörighet erbjuder Palkeet sina pausrum, aulor och mötesrum för rekreationsbruk. Palkeets personal kan träffas i lokalerna utanför tjänstetid.

”Arbetsgivaren vill erbjuda sina anställda en möjlighet att använda Palkeets utrymmen för rekreationsbruk och samtidigt öka den effektiva användningen av lokalerna, eftersom vi nu har tillgång till så här bra lokaler på flera orter”, berättar HR- och kommunikationsdirektör Mari Eerikäinen och fortsätter: ”Hobbycirkeln Koukku & Puikko är ett bra exempel på hur man gör saker tillsammans på fritiden”.