Hoppa till innehåll

Glädjefyllda arbetsresor!

ons 30 dec 2020 11:00:00

Jag har fått höra mycket förundran över hur jag orkar ta mig från Tammerfors till arbetet i Tavastehus. Jag har goda nyheter åt er − man kan använda arbetsresan till trevliga saker! Här kommer tips åt pendlare, som färdas sin arbetsresa till fots, med cykel eller kollektivtrafik. Bakom ratten måste man koncentrera sig på körningen.

Lyssna på musik

Jag vaknar klockan 5.40 på morgonen och sitter på tåget redan innan sju. Sömnen kan ha blivit lite avbruten, så jag tar mig lite extra vila med lugnande musik. Jag sänker ner ryggstödet, viker ihop min halsduk till en kudde, tar på mig hörlurarna och väljer en låtlista. En påminnelse i telefonen väcker upp mig 10 minuter innan ändhållplatsen.

Du hittar lugnande lyssning till exempel på Spotify eller YouTube med sökorden sömn och sova. Peppande rytmer för promenad eller cykling!

Lyssna på en ljudbok eller en podcast

Ljudböcker finns i avgiftsbelagda tjänster, men det lönar sig även att kolla upp det egna bibliotekets utbud. Lånetiden på två veckor gör att man måste lyssna effektivt på boken och arbetsresan är då perfekt för det! Podcasts är också bra tidsfördriv på arbetsresan och leder lätt till spontana skrattanfall.

Rolig lyssning:

    Antti Holma: Auta Antti!
    Tiia Rantanen och Anna Karhunen: Kaverin puolesta kyselen

Titta på din favoritserie

Njut av arbetsresan tillsammans med en bra serie! Ladda ner avsnitten i din telefon på förhand, så störs upplevelsen inte av avbrott i nätuppkopplingen. Om du lider av åksjuka passar det här tipset nödvändigtvis inte dig. Jag rekommenderar en komedi- eller dramaserie med cirka 20 minuter långa avsnitt.

Lättsamma program:

    How I Met Your Mother
    Rantabaari

Njut av motion

På arbetsresorna kan man enkelt njuta av dagens motionsdos i små delar. Även en kort promenad piggar upp! Jag går 20−30 minuter på morgnarna från hållplatsen till min arbetsplats vid Tavastehus slott.

Men varför använder du inte arbetsresan till att arbeta?

Jag har två orsaker till varför jag inte kan arbeta under arbetsresan. Mitt arbete består till stor del av att sitta vid datorn och jag mår illa om jag försöker läsa på bussen eller tåget. En annan orsak är datasekretessen, som begränsar mitt arbete bland andra människor.

Med dessa tips önskar jag dig avslappnande arbetsresor!

12.04.2021

Utvecklingen av rapporteringstjänsten för ledningen framskrider – från verkstäder till pilotprojekt

Vi kommer i samarbete med våra kunder att utveckla en rapporteringstjänst för ledningen som stöd för kunskapsbaserad styrning. Avsikten med tjänsten är att erbjuda ämbetsverken vi ...

08.03.2021

Utveckling av rapporteringstjänsten för ledningen inleds i samarbete med kunderna

Ledning genom information kräver analyserad information och data som en del av beslutsprocessen. Ett behov av ledning genom information har identifierats såväl inom Palkeet som hos...

08.03.2021

Källan till mening i arbetet

Upplevelser av meningsfullhet i arbetet och allt som rör detta har intresserat mig redan länge. Jag övertygades av Douglas Murray McGregors artikel ”The Human Side of Enterprise”, ...