Hoppa till innehåll

Glädjefyllda arbetsresor!

ons dec. 30 11:00:00 2020

Jag har fått höra mycket förundran över hur jag orkar ta mig från Tammerfors till arbetet i Tavastehus. Jag har goda nyheter åt er − man kan använda arbetsresan till trevliga saker! Här kommer tips åt pendlare, som färdas sin arbetsresa till fots, med cykel eller kollektivtrafik. Bakom ratten måste man koncentrera sig på körningen.

Lyssna på musik

Jag vaknar klockan 5.40 på morgonen och sitter på tåget redan innan sju. Sömnen kan ha blivit lite avbruten, så jag tar mig lite extra vila med lugnande musik. Jag sänker ner ryggstödet, viker ihop min halsduk till en kudde, tar på mig hörlurarna och väljer en låtlista. En påminnelse i telefonen väcker upp mig 10 minuter innan ändhållplatsen.

Du hittar lugnande lyssning till exempel på Spotify eller YouTube med sökorden sömn och sova. Peppande rytmer för promenad eller cykling!

Lyssna på en ljudbok eller en podcast

Ljudböcker finns i avgiftsbelagda tjänster, men det lönar sig även att kolla upp det egna bibliotekets utbud. Lånetiden på två veckor gör att man måste lyssna effektivt på boken och arbetsresan är då perfekt för det! Podcasts är också bra tidsfördriv på arbetsresan och leder lätt till spontana skrattanfall.

Rolig lyssning:

  • Antti Holma: Auta Antti!
  • Tiia Rantanen och Anna Karhunen: Kaverin puolesta kyselen

Titta på din favoritserie

Njut av arbetsresan tillsammans med en bra serie! Ladda ner avsnitten i din telefon på förhand, så störs upplevelsen inte av avbrott i nätuppkopplingen. Om du lider av åksjuka passar det här tipset nödvändigtvis inte dig. Jag rekommenderar en komedi- eller dramaserie med cirka 20 minuter långa avsnitt.

Lättsamma program:

  • How I Met Your Mother
  • Rantabaari

Njut av motion

På arbetsresorna kan man enkelt njuta av dagens motionsdos i små delar. Även en kort promenad piggar upp! Jag går 20−30 minuter på morgnarna från hållplatsen till min arbetsplats vid Tavastehus slott.

Men varför använder du inte arbetsresan till att arbeta?

Jag har två orsaker till varför jag inte kan arbeta under arbetsresan. Mitt arbete består till stor del av att sitta vid datorn och jag mår illa om jag försöker läsa på bussen eller tåget. En annan orsak är datasekretessen, som begränsar mitt arbete bland andra människor.

Med dessa tips önskar jag dig avslappnande arbetsresor!

17.11.2023

Aktuella ämnen och ekonomiförvaltningens framtidsvyer – servicecentrumen inom den offentliga förvaltningen samlades i Böle

Palkeet ordnade det regelbundna mötet för servicecentrumen inom den offentliga förvaltningen i Böle i november.

16.11.2023

På kundtillfället för tjänster inom smart automation diskuterades aktivt bl.a. möjligheter som artificiell intelligens erbjuder

På kundtillfället inom tjänster inom smart automation som ordnades nu för andra gången hade man möjlighet att lära känna människor bakom automationer och lämna utvecklignsförslag r...

18.10.2023

Uppdateringar av vägkartan över utvecklingen av statens gemensamma ekonomi- och personalförvaltningstjänster 2023 har blivit färdiga

Det har gjorts uppdateringar i vägkartan över utvecklingen av statens gemensamma ekonomi- och personalförvaltningstjänster med tyngdpunkten i projektens lägesbilder.