Siirry sisältöön
25.05.2021

Käyttäjälähtöisellä kehittämisellä palvelukokemuksen ytimeen -webinaari

13.00

Virtuaalitapahtuma

Etusivun nosto, Webinaarit

Tule kuulemaan, millä keinoin palveluja tuottava organisaatio pääsee palvelukokemuksen ytimeen! Mitä on käyttäjälähtöisyys ja miten luodaan paras mahdollinen käyttäjäkokemus? Webinaarissa alustetaan teoreettista taustaa aiheeseen sekä esitellään käytännön case-esimerkkejä ja muotoilun menetelmiä, joilla palvelumuotoilua käytännössä tehdään.

Ohjelma

  • Miltä käyttäjälähtöisyys näyttää ja tuntuu organisaatiossa? Susanna Ollilla, Head of Service Design, Kuudes Helsinki
  • Uusi tapa käynnistää uusi palvelu julkishallintoon - Kokemuksia kustannustuen toimeenpanosta, hankejohtaja Laura Sorva, Valtiokonttori
  • Käyttäjälähtöinen kehittäminen lisää asiakasymmärrystä - case rekrytointipalvelu, rekrytointipäällikkö Tiia Vahvelainen ja prosessikoordinaattori Marianne Muukkonen

Puhujat

Susanna Ollila

Susanna Ollila on kokenut strateginen palvelumuotoilija. Susanna (KTM ja Muotoilija) on kerryttänyt kokemusta erityisesti ketterien kokeiluiden hyödyntämisestä palvelukehityksessä sekä monikanavaisten kokonaisuuksien konseptoinnista ja johtamisesta. Susanna toimii palvelumuotoilijana ja vastaa palvelumuotoilun liiketoiminnasta suunnittelutoimisto Kuudennessa.

Laura Sorva

Laura Sorva työskentelee Valtiokonttorissa uusien palvelujen kehittämisen parissa. Kustannustukihankkeissa hän on vastannut hankejohdosta: uuden palvelun käynnistystyön organisoinnista ja läpiviennin koordinoinnista. Laura on kehittämiseen ja muutostyöhön suuntautunut ekonomi ja yhteiskuntatieteilijä, joka innostuu aina, kun on tilaisuus yhdessä keksiä tapoja, joilla asioita voi hoitaa mutkattomammin. Työtausta on vakuutusalalla ja yrittäjyydessä, ja lempipaikka löytyy inhimillisen ja liiketoiminnan risteyksestä.

Marianne Muukkonen

Palkeiden rekrytointipalvelun prosessikoordinaattori Marianne Muukkonen on toiminut suurimman osan urastaan henkilöhallinnon ja -johtamisen parissa niin asiantuntijana kuin esimiehenä. Mariannen tehtäväkentällä on Palkeiden rekrytointipalvelun ohjaamisen, kehittämisen ja seurannan monipuolisia tehtäviä. Kehittämistyössä Mariannen mielenkiinnon kohteena ovat yhteiskehittely ja asiakaslähtöisyys.