Siirry sisältöön
11.05.2021

Tiedolla johtaminen avain onnistumiseen -webinaari

13.00

Virtuaalitapahtuma

Etusivun nosto, Webinaarit

Mitä tietojohtaminen on? Minkälaisia mahdollisuuksia tiedolla johtamiseen on tunnistettu valtionhallinnossa? Webinaarissa havainnollistetaan käytännön esimerkein, kuinka muun muassa suuret tietovarannot saadaan hyödynnettyä ja miten ne tukevat johtamista.

Ohjelma

  • Tietojohtaminen – mitä tietojohtaminen itse asiassa tarkoittaa, Juho Jyrkiäinen, valtioneuvoston kanslia
  • Tietojohtamisen tarpeet ja mahdollisuudet valtionhallinnossa, Heikki Asikainen, Palkeet
  • Tiedon visualisoinnilla tehoa tiedon hyödyntämiseen, Juho Jyrkiäinen
  • Miten tiedolla johdetaan Verohallinnossa, Marko Maaniitty, Verohallinto
  • Miten tiedolla johdetaan Maanmittauslaitoksessa, Arto Mikkola, Maanmittauslaitos

Tulaisuuden juontaa Helena Lappalainen Palkeista.

Puhujat

Juho Jyrkiäinen

Juho Jyrkiäinen on tiedon visualisoinnin ja analysoinnin ammattilainen, joka työskentelee valtioneuvoston kanslian Strategiaosastolla erityisasiantuntijana. Työssään hän analysoi tietoa mm. kansalaisten näkemyksistä ja koronatoimien vaikutuksista ministeriöiden virkamiesjohdon ja hallituksen tarpeisiin. Aiempaa kokemusta tiedolla johtamisesta valtionhallinnossa Juholle on kertynyt Tietokiri-hankkeesta analysointitiimin vetäjänä.

Marko Maaniitty

Johtava talousasiantuntija Marko Maaniitty toimii Verohallinnossa monipuolisissa tiedolla johtamiseen liittyvissä talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä. Hän vastaa tällä hetkellä palvelunomistajana kolmesta sisäisestä palvelusta: Sisäinen laskenta ja seurantakohteiden hallinta, Talous- ja henkilöstösuunnittelun tuki sekä Henkilöstö- ja talousraportointi ja analysointipalvelu.

Arto Mikkola

Arto Mikkolalla on takana on yli 30-vuotinen ura Maanmittauslaitoksessa. Yli puolet urastaan hän on työskennellyt tuotannon ja talouden asioiden parissa sekä esimiestehtävissä että asiantuntijana. Tällä hetkellä hän työskentelee johtavana asiantuntijana talouden suunnittelun, seurannan sekä muiden tulosohjaukseen liittyvien tehtävien parissa.

 Kehityspäällikkö, tiedonhallinta, raportointi ja analytiikka Heikki Asikainen
Heikki Asikainen

Heikki Asikainen toimii kehityspäällikkönä Palkeissa vastuullaan tietojohtamisen palveluiden kehittäminen. Heikillä on kokemusta niin raportointi kuin analytiikkapalveluiden tuotteistamisesta organisaation omaan ja asiakkaiden käyttöön. Tiedon käyttö toiminnan johtamisen ja kehittämisen apuvälineenä onkin Heikin erityisenä mielenkiinnon kohteena.