Skip to main content


Pyöräily käy kesät talvet

Työmatkapyöräily on hyvä tapa vähentää omaa ympäristökuormitustaan ja samalla hankkia parempi kunto. Palkeetlaiset osallistuvat joka kesä ja talvi kilometrikisoihin ja aktiivit järjestävät omia tempauksia, kuten viime vuonna pyöräretken Tampereelta Pyynikin näkötornilta Porin Yyteriin.

”Idea syntyi, kun eri paikkakuntien henkilöstöä oli koolla viime keväänä”, Petri Mäkynen kertoo. ”Retki oli osallistujille ikimuistoinen kokemus. On tärkeä osata nauttia matkanteosta, myös kovassa vastatuulessa.”

Yhdessä onnistumisen ilo ja itsensä ylittämisen tunne palkitsivat pienet vastoinkäymiset ja kannustus- ja huoltojoukot tukivat pyöräilijöitä 136 kilometrin matkalla.

Pyöräilytiimi kuva: Marko Hukka
Matkalla kohti Yyteriä (kuva: Marko Hukka)

Suurimmalla toimipaikkakunnalla Hämeenlinnassa järjestettiin keväällä valtakunnallisena Pyöräile töihin -päivänä jo toista kertaa mahdollisuus huollattaa polkupyöränsä. Palkeet kustansi ketjuöljyn ja pumput olivat myös käytössä talon puolesta. Pyöriä huoltamaan oli saatu työntekijöiden isiä ja tuttavia.

”Sää oli viileä ja tuulinen, mutta siitä huolimatta sitkeät työmatkapyöräilijät lähtivät kulkupeleineen liikenteeseen”, Jaana Lintula kertoo.


Paperinkulutus romahti puoleen

Palvelukeskuksen ydintoimintaa ovat pyrkimys kustannustehokkuuteen sekä sähköisiin prosesseihin ja palveluihin, mikä vähentää hallinnon ympäristövaikutuksia yli organisaatiorajojen. Palkeiden omassa toiminnassa seurataan paperinkulutusta sekä matkustukseen käytettyjä ajo- ja lentokilometrejä. Nämä mittarit ovat muutettavissa myös hiilidioksidipäästöiksi ja ne raportoidaan vuosittain WWF:lle. Palkeiden nykyiset vakituiset toimipisteet ovat olleet sertifioituja Green office -toimistoja vuodesta 2013. Tänä aikana hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet yhteensä 66% prosenttia. Vuonna 2017 digitalisoituminen näkyi siinä, että paperinkulutus laski 55% prosenttia vuoteen 2016 verrattuna.

Ympäristöohjelman tavoitteena on myös, että ympäristömyönteisyys on osa Palkeiden toimintakulttuuria. Ympäristötietoisuus näkyy pitkin vuotta: osallistumme valtakunnallisiin teemapäiviin ja -viikkoihin ja järjestämme paikallisia ekotempauksia.

Ensimmäinen vuoden eko-palkeetlainen

Laura Nordström
Vuoden eko-palkeetlainen Laura Nordström

Vuonna 2017 valittiin ensimmäisen kerran eko-palkeetlainen, jolla on kriteerien mukaan ”ammattimainen asenne vihreään elämäntapaan ja ennakkoluulottomuus toimia ekologisesti.”

Palkeet on mukana WWF:n Green Office -verkostossa.

WWF Green office logo

Vuoden 2017 lukuja