Siirry sisältöön

Automatisoinnilla tehokkuutta ja laatua palveluihin

Olemme hyödyntäneet ohjelmistorobotiikkaa automatisoinnin välineenä jo vuodesta 2017 lähtien valtion yhteisten talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen ratkaisuissa. Automatisoinnin tavoitteena on ollut työprosessien tehostaminen sekä laadukkaampi ja kustannustehokkaampi tietojen käsittely palveluprosesseissa. Olemme olleet ohjelmistorobotiikan soveltamisen edelläkävijä valtionhallinnossa, ja ohjelmistorobotteja on tuotannossa yhteensä jo yli 140.

Ohjelmistorobotiikkaa on hyödynnetty laajasti henkilöstöhallinnon palveluissa mm. poissaolotietojen tallennuksessa nimikirjalle, tilitysten täsmäytyksessä, palkka-ajoissa, lomien tarkastuksessa, matka- ja kululaskujen valvonnassa sekä yleiskorotusten käsittelyssä. 

Talouspalveluissa ohjelmistorobotiikkaa on sovellettu mm. verkkolaskuina saapuvien ostolaskujen numerotarkastuksessa, toimittajarekisterin ylläpidossa sekä menotositteiden reitityksessä ja kierronvalvonnassa. 

Ostolaskujen tiliöinti tekoälyä hyödyntäen on otettu käyttöön maaliskuussa 2022. Tekoälyn käyttöönoton tavoitteena on vähentää laskujen käsittelyn manuaalista työmäärää sekä parantaa menotositteiden käsittelyprosessin kokonaistehokkuutta, nopeutta ja laatua. Tiliöinnin tekoäly on tähän mennessä luonut ennusteen jo yli 41 000 laskulle ja oppii koulutusdatan avulla yhä tarkemmaksi ostolaskujen määrän lisääntyessä.

Tarjoamme älykkään automatisoinnin palveluja koko valtionhallinnolle asiakaskohtaisiin käyttötapauksiin. Teemme asiakkaiden kanssa yhteistyössä automatisoinnin esiselvityksen ja käyttöönoton sekä tarjoamme tuki- ja ylläpitopalvelun toteutuksille.

11.11.2021

Blogi kuva

Asenne ratkaisee – ajatuksia etäkoulutuksista

Verkossa järjestettävissä tapahtumissa on paljon hyvää, mutta myös uusia haasteita. Kouluttajalla voi olla vastassaan lauma hiljaisuuden muurin taakse piiloutuvia nimikirjainpallur...


25.05.2022

Ajankohtaista kuva

Osaavaan tulossa mahdollisuus koulutusten hallinnointiin

Vuonna 2021 toteutimme Osaavaa käyttäville asiakkaille tarvekartoituksen koulutusten hallinnan työvälineestä. Sen pohjalta selvitämme koulutusten hallinnan työvälineen hankintaa os...

10.05.2022

Ajankohtaista kuva

Palkeiden vuoden 2021 vastuullisuusraportti on julkaistu

Olemme julkaisseet vastuullisuusraporttimme vuodelta 2021. Raportin kehyksenä on Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) kestävän kehityksen toimintaohjelma ja se noudattaa Valtiokonttorin...