Skip to main content

Sitrushedelmiä ja robotiikkaa

ma 20. helmikuuta 2017 09.56.00

Molemmissa muutoksissa uuden asian sisälle on kätkeytynyt hyvä kokonaisuus, joka on muuttanut tai muuttamassa meidän toimintatapoja ja tottumuksia.

Appelsiinien saapuminen 1960-luvulla laivoilla Helsinkiin oli Suomessa valtava tapahtuma. Paikalle saavuttiin katsomaan, tutkimaan, haistelemaan ja ihmettelemään. Ei Jaffat muulle maailmalle olleet uusi tuttavuus, niitähän on viljelty jo 1800-luvun puolivälistä alkaen. Eikä Jaffa ole ainoa appelsiini, yksi tehokkaimmin brändätty kyllä.

Automatisaatio on arkipäivää talous- ja henkilöstöhallinnossa, hiljalleen myös meillä Palkeissa. Olemme työyhteisössä isolla joukolla alkaneet katsomaan, tutkimaan ja ihmettelemään robotiikkaa. Nopeasti olemme maistelleet sitä tosiasiaa, että työ muuttuu aidosti. Pala palalta, organisaation, ryhmän ja yksilön osalta.

Jo alkuvaiheessa voi todeta, että muutos on mahdollinen ainoastaan aidolla yhteistyöllä ja verkostoitumisella. Olemme uuden äärellä päässeet verkostoitumaan uusien kumppaneiden kanssa. Yhteistyötä on leimannut avoimuus ja aito ihmettely sekä yhteiset oivallukset ja niiden vahvistaminen.

Eivät kaikki varmasti Jaffoista tykänneet ja tuskin vieläkään tulevat toimeen sitrushedelmien kanssa. Arjessa ne kuitenkin ovat läsnä joka puolella, kuorien kanssa, pulloon pakattuna ja aamiaispöydässä marmeladina.

Työn muutos muokkaa organisaatiota ja yksilöitä

Työn muutokseen me yksilöinä suhtaudumme varmasti vaihtelevasti, ehkä vielä varoen. Tunnustaudun itse tulevaisuususkovaiseksi ja suhtaudun muutokseen mielenkiinnolla. Uskon, että tulevaisuus on meidän omissa käsissämme. Ymmärrän, että meihin työntekijöihin kohdistuu paljon muutospaineita: osaamista tulee päivittää, verkoston kanssa pitää osata toimia, oma ajankäyttö on oltava hallinnassa ja monessa asiassa joustavuutta tulee lisätä.

Toivottavasti tätä ollaan yhdessä ihmettelemässä ja keskustelemassa, organisaationa, yksilönä, asiakkaana ja kumppanina. Hyvää Jaffa-kevättä kaikille − ja kuulemma rumeliinitkin on tosi hyviä.

 

19.08.2019

Ajankohtaista kuva

Tekoälyhankkeen toteutustyöt ovat päässeet vauhtiin

Valtorin ja Palkeiden yhteisen tekoälyhankkeen sopimus Accenturen kanssa solmittiin kesäkuun lopussa. Toteutusprojektin suunnittelua tehtiin jo ennen lomakautta ja nyt työt on saa...

Lue lisää >>

14.08.2019

Ajankohtaista kuva

Virtaviivaistettu Kieku-sopimus edistää ketterää kehittämistä ja kustannusten ennakointia

Palkeiden ja CGI:n välinen uusi sopimus Kiekun ylläpito- ja kehityspalveluista astuu voimaan 1.9.2019. Sopimus haastaa sekä Palkeet että CGI:n tuottamaan palvelua aiempaa tehokkaa...

Lue lisää >>

01.07.2019

Ajankohtaista kuva

Valtorin ja Palkeiden yhteishankkeessa kohti tekoälytoteutuksia ja kyvykkyyttä

Valtorin ja Palkeiden yhteishankkeessa Tekoälyn hyödyntäminen asiakaspalvelun parantamiseksi Valtorissa ja Palkeissa otettiin askel eteenpäin, kun sopimus valitun toimittajan Accen...

Lue lisää >>

16.03.2018

Blogi kuva

Vierasblogi: Palvelukeskusyhteistyötä parhaimmillaan

Toimivaa yhteistyötä ja kokeiluhenkisyyttä parhaimmillaan toteutettiin Tutkihankintoja.fi-projektissa, kirjoittaa Anssi Pihkala.

Lue lisää >>

29.09.2017

Blogi kuva

Uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia rekrytointeihin sosiaalisen median avulla

Sosiaalinen media rekrytoinnissa on viime vuosina yleistynyt ja se vaatii meillä Palkeissakin rekrytointipalvelun jatkuvaa parantamista ja uusien innovaatioiden käyttämistä.

Lue lisää >>

16.08.2017

Blogi kuva

Oppia Singaporesta – digitalisaation mallimaasta

Joskus on hyvä lähteä merta edemmäs kalastamaan ideoita. Palkeet kävi yhdessä asiakkaiden kanssa tutustumassa älykkääseen hallintoon Singaporessa.

Lue lisää >>