Kiekun tuotekehitys

Vuonna 2018 jatketaan Kieku-järjestelmän käytettävyyden ja raportoinnin parantamista, nostetaan automaatiotasoa sekä tehdään muuttuneiden säädösten ja sopimusten edellyttämiä muutoksia järjestelmään. Tämän lisäksi Kiekuun tehdään asiakasvirastojen organisaatiomuutosten edellyttämiä päivityksiä ja Kieku-ratkaisun versiopäivityksiä (SAP:n ja CGI-komponenttien tuottamia versiopäivityksiä).

Lähtökohtana kehittämiskohteille ovat virastoilta tulleet palautteet ja kehittämisehdotukset, Palkeissa kootut kehittämisehdotukset sekä Palkeiden ja järjestelmätoimittajan näkemykset erityisesti käytettävyyden parantamiseksi ja toiminnan tehostamiseksi.

Kootut kehitysehdotukset priorisoidaan niin, että pakolliset asiat, kuten säädösten ja lakien edellyttämät muutokset tehdään ensin. Tämän jälkeen muiden kehitysehdotusten määritykseen käytetään vaikuttavuusluokittelua, jolla arvioidaan kunkin muutoksen sekä laadullista että määrällistä kokonaisvaikutusta.  

Päätelaiteriippumaton Kieku - uudenlainen käyttökokemus virkamiehille ja esimiehille

Virkamiehille ja esimiehille valmistellaan uudenlaista Kiekun käyttökokemusta: Kiekua, jota voi käyttää niin älypuhelimilla, tableteilla kuin työasemilla. Tällä hetkellä MobiiliKiekulla virkamiehet voivat mm. katsella palkkalaskelmiaan, hakea lomia ja poissaoloja ja esimiehet voivat hyväksyä ne. Projekti jatkuu ja seuraavaksi on tulossa mm. työajankohdennukseen liittyviä toiminnallisuuksia sekä mahdollisuus tehdä työaikaleimat MobiiliKiekulla.

 

Aiheesta lisää:

Kieku-versioiden julkaisuaikataulu

Vuonna 2017 Kiekuun tehdyt muutokset