Siirry sisältöön

Sitrushedelmiä ja robotiikkaa

ma 20. helmikuuta 2017 09.56.00

Molemmissa muutoksissa uuden asian sisälle on kätkeytynyt hyvä kokonaisuus, joka on muuttanut tai muuttamassa meidän toimintatapoja ja tottumuksia.

Appelsiinien saapuminen 1960-luvulla laivoilla Helsinkiin oli Suomessa valtava tapahtuma. Paikalle saavuttiin katsomaan, tutkimaan, haistelemaan ja ihmettelemään. Ei Jaffat muulle maailmalle olleet uusi tuttavuus, niitähän on viljelty jo 1800-luvun puolivälistä alkaen. Eikä Jaffa ole ainoa appelsiini, yksi tehokkaimmin brändätty kyllä.

Automatisaatio on arkipäivää talous- ja henkilöstöhallinnossa, hiljalleen myös meillä Palkeissa. Olemme työyhteisössä isolla joukolla alkaneet katsomaan, tutkimaan ja ihmettelemään robotiikkaa. Nopeasti olemme maistelleet sitä tosiasiaa, että työ muuttuu aidosti. Pala palalta, organisaation, ryhmän ja yksilön osalta.

Jo alkuvaiheessa voi todeta, että muutos on mahdollinen ainoastaan aidolla yhteistyöllä ja verkostoitumisella. Olemme uuden äärellä päässeet verkostoitumaan uusien kumppaneiden kanssa. Yhteistyötä on leimannut avoimuus ja aito ihmettely sekä yhteiset oivallukset ja niiden vahvistaminen.

Eivät kaikki varmasti Jaffoista tykänneet ja tuskin vieläkään tulevat toimeen sitrushedelmien kanssa. Arjessa ne kuitenkin ovat läsnä joka puolella, kuorien kanssa, pulloon pakattuna ja aamiaispöydässä marmeladina.

Työn muutos muokkaa organisaatiota ja yksilöitä

Työn muutokseen me yksilöinä suhtaudumme varmasti vaihtelevasti, ehkä vielä varoen. Tunnustaudun itse tulevaisuususkovaiseksi ja suhtaudun muutokseen mielenkiinnolla. Uskon, että tulevaisuus on meidän omissa käsissämme. Ymmärrän, että meihin työntekijöihin kohdistuu paljon muutospaineita: osaamista tulee päivittää, verkoston kanssa pitää osata toimia, oma ajankäyttö on oltava hallinnassa ja monessa asiassa joustavuutta tulee lisätä.

Toivottavasti tätä ollaan yhdessä ihmettelemässä ja keskustelemassa, organisaationa, yksilönä, asiakkaana ja kumppanina. Hyvää Jaffa-kevättä kaikille − ja kuulemma rumeliinitkin on tosi hyviä.

 

Tietoa Kiekusta.

30.09.2021

Ajankohtaista kuva

ePalkkio ja matka -sähköinen toimintamalli ulkopuolisten palkkiolaskujen ja matkalaskujen käsittelyyn

Palkeiden ePalkkio ja matka -projektissa on tavoitteena toteuttaa palkkionsaajien palkkiomaksuprosessin ja valtion ulkopuolisten matkustajien matkakustannusten käsittelyn automatis...

17.09.2021

Ajankohtaista kuva

Talous- ja henkilöstöhallinnon mittaristoja työstetään yhdessä asiakkaiden kanssa

Syyskuussa Palkeet ja Valtiokonttori ovat järjestäneet kaksi työpajaa, joissa asiakkaiden kanssa on käyty läpi vaikuttavuuden mittaamista valtion talous- ja henkilöstöhallinnossa.

15.09.2021

Ajankohtaista kuva

Tekoäly ennustaa ostolaskujen tiliöintejä

Palkeiden tarjoaman tiliöintipalvelun käyttäjämäärä on kasvussa. Manuaalisesti käsiteltävien verkkolaskujen tiliöinnissä tullaan hyödyntämään jatkossa tekoälyä. Meneillään on proje...

25.08.2021

Blogi kuva

Tiedonhallinta ei ole siivouspäivän urakka

Tieto asuu organisaatioissa monenlaisessa muodossa: sitä on päätöksissä ja virallisissa asiakirjoissa, järjestelmien määrittelydokumenteissa, ryhmien ja tiimien työohjeissa, hiljai...

16.03.2018

Blogi kuva

Vierasblogi: Palvelukeskusyhteistyötä parhaimmillaan

Toimivaa yhteistyötä ja kokeiluhenkisyyttä parhaimmillaan toteutettiin Tutkihankintoja.fi-projektissa, kirjoittaa Anssi Pihkala.

29.09.2017

Blogi kuva

Uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia rekrytointeihin sosiaalisen median avulla

Sosiaalinen media rekrytoinnissa on viime vuosina yleistynyt ja se vaatii meillä Palkeissakin rekrytointipalvelun jatkuvaa parantamista ja uusien innovaatioiden käyttämistä.